Nem og virkelig lækker pasta vendt i hjemmelavet pesto, og toppet med ristede pinjekerner og masser af parmesan.
En skøn hverdags pasta, eller bare til de dage hvor det gerne må gå lidt hurtigt, – det hele kan være tilberedt på godt 15 min.
Server den alene eller som tilbehør til et stykke kød eller fisk.
Er du ikke til ruccola kan pestoen selvfølgelig laves på persille eller det familien foretrækker.
Pasta med hjemmelavet pesto - Pesto pasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pestoen
- 2 store håndfulde
ruccola, - fjern evt. lange stilke
- 30 basilikumsblade
- 1 dl
ramsløgsolie, - alternativt kan der bruges en god mild raps eller olivenolie
- 50 g
parmesan
- 30 g
pinjekerner, evt. lyn ristet på en pande
- 20 g
mandler
- 2 fed
hvidløg
-
Salt
Derudover
- 500 g
spaghetti
- 1/2 citron, saften heraf
- Kogevand fra pastaen
-
Fint revet parmesan og ristede pinjekerner til toppen
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser til pestoen, undtagen salt, i en blender og blend til du har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og stil pestoen til side.
- Kog pastaen al dente og hæld vandet fra, - gem en smule til at justere konsistensen med.
- Vend pestoen i spaghettien, smag til med citronsaft, - og juster konsistensen en smule kogevand fra pastaen til konsistensen er lækker cremet.
- Anret i en tallerken og drys med fintrevet parmesan og lidt ristede pinjekerner.
Bare SUPER-LÆKKERT