Nem og lækker pasta med salsiccia, svampe og fløde, – Pasta alla boscaiola.
Den tager ingen tid at lave, og så smager den bare så dejligt. Rig, cremet og varm, – en “Woodman’s pasta” kalder man den i Italien.
Jeg bruger brune champignon, men du kan bruge præcis de svampe du foretrækker, – også gerne et mix af blandede svampe.
Hvidvinen kan du erstatte med bouillon (kylling eller grønt), men så vil jeg anbefale evt. at smage retten til, til sidst, med en smule citron. Det synes jeg opvejer fedmen i retten, – men det er hvad man er til.
En enkel og lækker pastaret der minder meget om pasta alla Norcina – klik her for den opskrift.
Jeg er kæmpe fan af pasta med salsiccia, – og denne her pasta alla boscaiola er ingen undtagelse.
Pasta boscaiola
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g salsiccia
- 300 g brune champignon, skåret i skiver
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 1/2 dl hvidvin
- 2 1/2 dl piskefløde
- 60 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
- Olie
- 500 g pasta
Sådan gør du
- Varm en stor gryde med godt saltet vand og kog pastaen al dente.*Gem en smule pastavand til at justere konsistensen med til sidst.
- Fjern tarmen fra pølserne, mas kødet ud på en varm pande, og steg det ved god høj varme, til det begynder at brune en smule. Rør i det undervejs.Tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt svampene, og steg dem med, til de er let brunede.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg med et par minutter, og hæld derefter hvidvinen over. Lad den koge ind i 3-4 minutter.
- Hæld fløde over og tilsæt revet parmesan, og varm retten igennem, til osten er smeltet.
- Smag til med salt og peber, og vend til sidst den drænede pasta i retten.Juster evt. konsistensen med en smule pastavand.