Pasta al pistacchio - Opskrift på cremet pasta med pistacie

Pasta al pistacchio – Cremet pasta med pistacie

Pasta al pistacchio – Cremet pasta med pistacie
Opskrift på lækker cremet pasta med pistacie, parmesan og mascarpone.
Pasta al pistacchio - Opskrift på cremet pasta med pistacie

Nem, lækker og ultra cremet pasta lavet med pistacienødder, mascarpone og parmesan. Enkelt og uimodståelig lækker, og helt bestemt til den kalorieholdige side – men hver en kalorie værd.
Den kan laves på bare 15 minutter og kræver ganske få ingredienser. Server den alene eller med et stykke kylling, – eller tilsæt små sprøde stykker pancetta til den færdige sauce.

Pasta al pistacchio - Opskrift på cremet pasta med pistacie

Pasta al pistacchio – Cremet pasta med pistacie

Opskrift på lækker cremet pasta med pistacie, parmesan og mascarpone.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.85 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 250 g mascarpone
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 80 g usaltede pistacienødder
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1-2 dl pastavand
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Evt. pistacie og parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Rist pistacienødderne af på en tør pande til de afgiver en smule aroma. Hæld dem i en blender.
  • Sæt en gryde over med rigeligt vand og salt, og kog pastaen al dente som beskrevet på pakken.
  • Imens varmes en sjat olie på en pande, – steg løg og hvidløg af ved middel varme et par minutter, og hæld det ned til pistacienødderne.
  • Tilsæt basilikum og 1 dl pastavand, – og blend til du har en cremet og gerne lidt grov masse.
    *Det gør ikke noget pastaen ikke er kogt færdig, vandet har fint med stivelse efter en 5 minutters tid.
  • Hæld pistaciecremen tilbage på panden og tilsæt mascarpone, og varm det igennem til pastaen er kogt færdig.
  • Tilsæt parmesan og den al dente kogte pasta, – tag den gerne direkte fra gryden, så der hænger lidt vand ved.
  • Mix det hele godt rundt på panden, smagt til med salt og friskkværnet peber – og juster evt. konsistensen med mere pastavand ved behov.
    *Ønsker du en snert af syre kan du tilsætte en smule citronsaft til saucen, – men det er smag og behag.
  • Server pastaen straks, og top evt. med lidt fintrevet parmesan og finthakkede pistacienødder.
Pasta al pistacchio - Opskrift på cremet pasta med pistacie
Pasta al pistacchio – Opskrift på cremet pasta med pistacie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)