Opskrift på super lækker vegetarisk bagt pasta, – spækket med smagfulde grøntsager og en lækker cremet tomatsauce. Den er super nem at lave, og de farverige grøntsager bidrager med masser af smag, fylde og skønne strukturer.
Alt imens pastaretten bages i ovnen, kan den resterende opvask klares – jeg er vild med at køkkenet er ryddet når maden serveres.
Pasta al Forno – Bagt pasta med grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g pasta
- 200 g svampe, skåret i skiver
- 1 squash, skåret i tern
- 1 aubergine, skåret i tern
- 2 peberfrugter, skåret i strimler
- 3-4 håndfulde frisk spinat
- 1 stort løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 6 stilke basilikum, bladene heraf
- 1 ds hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 1/2 dl fløde eller cremefine
- 2 frisk mozzarella – eller ca. 180 g revet
- 100 g parmesan, fintrevet
- 2 tsk paprika
- 1 tsk mild chili
- 3-4 dl kogevand fra pastaen
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en sjat olie på en pande og steg svampene af til de har smidt væden.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg med til løgene er klare, og hæld derefter de resterende grøntsager samt krydderier over, og lad det stege med et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem i et minuts tid, og hæld derefter hakkede tomater og fløde over.Smag til med salt og peber.
- Kog i mellemtiden pastaen, – ca. 2 minutter mindre end beskrevet på posten. Dræn for væde, og gem 3-4 dl. kogevand.
- Rør parmesan og spinat i saucen, rør til spinaten er faldet sammen.
- Vend derefter pastaen i sammen med 3-4 dl kogevand, og bland det hele godt sammen.
- Smør et ovnfast fad med en smule olie, hæld halvdelen af pastaretten heri og fordel den ene mozzarella herover. Top med den sidste del af pastaretten og fordel den anden mozzarella over toppen. Har du mere parmesan tager retten bestemt ikke skade af at få et lille drys af dette på toppen også.
- Bag pastaretten i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 20 min.
- Lad den trække i minimum 5 min. inden den serveres, og top evt. med lidt friskhakket persille, basilikum eller lignende.
Super smagfuld og mættende ret- går fint alene, men også som tilbehør selvfølgelig
Hej Nina
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Kan der tilføjes kylling ? Hvis ja, hvor i trinene skal det laves? Tak 🙂
Hejsa
Det kan der sagtens 🙂
Kyllingen skal du bruge af først, og så lægge den til side, og vende den med saucen til sidst.
Den skal kune lige brunes og krydres med salt og peber – ikke gennemsteges, da den jo tilbereder færdigt i ovnen:)
Kh Dianna