Påske is - Is med påskeæg og citron uden ismaskine

Påske is – Is med påskeæg og citron uden ismaskine

Påske is - Is med påskeæg og citron uden ismaskine
Opskrift på nem påskeis - Nem is uden ismaskine med påskeæg, skum og citron.
Påske is - Is med påskeæg og citron uden ismaskine

Forkæl dig selv med den lækreste påskeis, der kombinerer alt det bedste fra påsken i én skøn dessert. Denne is er cremet, sød og med en frisk syrlighed, der giver den perfekte balance mellem det friske og det søde.
Den laves uden ismaskine, så alle kan være med. Isbasen røres piskes hurtigt sammen af fløde og kondenseret mælk, og så tilsættes knuste påskeæg, blødt påskeskum og et tvist af citronsaft og -skal, der virkelig sætter prikken over i’et.
Nyd isen i en vaffel, en skål eller som tilbehør til en lækker citronkage. Uanset hvordan du serverer den, er det den perfekte dessert til påskens hyggelige stunder.

Tips til opskriften

Servering: Perfekt i en skål, en sprød vaffel eller som tilbehør til en skøn citronkage.
Smagsbalance: Citronsaften og -skallen giver en frisk kontrast til det søde og gør isen endnu mere lækker.
Variation: Brug dine yndlingspåskeæg og skumfiduser for et personligt touch.

Påske is - Is med påskeæg og citron uden ismaskine

Påske is – Is med påskeæg og citron uden ismaskine

Opskrift på nem påskeis – Nem is uden ismaskine med påskeæg, skum og citron.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Hjemmelavet is, Is, Is uden ismaskine, Nem påskedessert, Påske, Påske dessert
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1/2 l piskefløde
  • 1 ds kondenseret mælk á ca. 400 g
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 citron, fintrevet skal heraf
  • 3 spsk citronsaft
  • 170 g blandede påskeæg
  • 70 g påskeskum

Sådan gør du

  • Hak påskeæggene groft, og klip påskeskum ud i mindre stykker.
  • Hæld piskefløde, kondenseret mælk og vaniljesukker i en skål, og pisk det til cremen tykner. Cremen skal være så tyk, at den kan holde påskeæg og skum, uden de falder til bunden.
  • Tilsæt citronskal og citronsaft og vend det samme med cremen.
  • Vend påskeæg og skum i iscremen – gem evt. lidt til toppen.
  • Hæld iscremen i en form, og top evt. med en smule påskeæg.
  • Dæk isen til og sæt den i fryseren i ca. 4 timer. Tag påskeisen ud af fryseren 10-15 minutter før den skal serveres.
Påske is - Is med påskeæg og citron uden ismaskine
Påske is – Is med påskeæg og citron uden ismaskine

Kommentarer

  1. Laila kornerup Holmberg

    Jeg skal helt sikkert prøve din opskrift
    Jeg er dog bange for, om jeg får iskrystaller i. Kan jeg gøre noget, for at det ikke sker? (Jeg er ikke en haj til is, men jeg vil forsøge alligevel).
    1000 tak for dine lækre opskrifter!
    De er altid min go to, når der skal noget lækkert på bordet

    • Hej Laila

      Jeg har aldrig prøvet at de her hurtige is danner iskrystaller – så har faktisk ikke nogle råd til at undgå det.
      Men synes engang jeg har hørt noget med at hvis man tilsætter lidt alkohol til ismassen så skulle den ikke danne krystaller. Men om det virker, ved jeg ikke 🙂

      Og tak for de søde ord, hvor er du sød at skrive det 🙂

      Kh Dianna

  2. Anonym

    5 stars
    Vildt lækker påske is og så nem at lave. Mums!!

  3. Lenette

    Hej
    Mit fløde og kondenserede nøk skiltes af ??
    Hvorfor. Gjorde som opskriften beskrev.
    Mvh Lenette

    • Hej Lenette

      Det har jeg aldrig hørt om før – piskede du det for meget mon?
      Hvis man synes det er nemmere kan man også piske fløden til en blød flødeskum og vende den kondenserede mælk heri 🙂

      Kh Dianna

      • Anonym

        Det blev aldrig tykt. Kun grynet, fløden til smør og kondenseret mælk lå tyndt tilbage.

        • Hejsa

          Jeg har lavet denne type is virkelig mange gange, og har aldrig oplevet det du beskriver.
          Jeg har lavet det både hvor fløden piskes til flødeskum først og den kondenserede mælk røres i, og som her, hvor det hele piskes på en gang, og det virker hver gang.
          Så ved sørme ikke hvad der er gået galt?

          Dbh Dianna

  4. Randi Poulsen

    5 stars
    God is

  5. Ulrikke

    Hej
    Overvejer at lave denne lækre is som én af desserterne til årets påskefrokost er det mon muligt at køre den på ismaskine ?
    Tak for en skøn blog med mange dejlige og lækre opskrifter

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)