Overnight oats med vanilje og friske bær - Opskrift på overnight oats

Overnight oats med vanilje og friske bær

Overnight oats med vanilje og friske bær - Opskrift på overnight oats
Overnight oats med vanilje og friske bær
Opskrift på nem og lækker morgenmad, - overnight sats med vanilje og friske bær.
Samlet tid: 2 timer
5 fra 5 stemmer

Overnight oats med vanilje og friske bær, – nemt, mættende og et virkelig godt måltid at starte dagen med. Top den med masser af friske bær og lidt grofthakkede mandler, – mmm.
Overnight oats smager virkelig dejligt, – det er super nemt at lave, og som navnet fortæller – stiller du det på køl om aftenen, så er der morgenmad klar næste morgen.
Overnight oats er bløde og cremet, – og du kan toppe den med præcis det du foretrækker.
Også perfekt som morgenmad eller frokost på farten.

Inspiration til dine overnight oats
Jeg bruger altid grovvalsede havregryn til mine overnight oats, – de giver en god konsistens og struktur til grøden. Personligt synes jeg de finvalsede bliver for bløde og smattede, – men det gør du som du foretrækker.
Du kan spise dine overnight oats efter et par timer på køl, men lad dem gerne stå natten over.
Overnight oats kan holde sig på køl i 4-5 dage, hvis alle ingredienser er friske. Jeg foretrækker dog kun at lave til max 2 dage ad gangen.
Prøv også denne version af overnight oats med kanel og æbler – klik her.

Overnight oats med vanilje og friske bær - Opskrift på overnight oats

Overnight oats med vanilje og friske bær

Opskrift på nem og lækker morgenmad, – overnight sats med vanilje og friske bær.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 1/2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Topping

  • 1 lille håndfuld mandler, – groft hakket
  • Friske bær skåret i mindre stykker

Sådan gør du

  • Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
    Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
  • Inden servering toppes dine overnight oats med masser af friske bær og hakkede mandler.

Værd at vide om overnight oats

  • Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.
    Personligt synes jeg de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
  • Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Overnight oats med vanilje og friske bær - Opskrift på overnight oats
Overnight oats med vanilje og friske bær – Opskrift på overnight oats
Overnight oats med vanilje og friske bær - Opskrift på overnight oats
Overnight oats med vanilje og friske bær – Opskrift på overnight oats

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse