
Overnight oats med peanut butter, friske jordbær, banan og nødder. Super nemme at lave, og så smager de simpelthen fantastisk.
Peanut butter overnight oats kan røres sammen på under 5 minutter, – og efter en nat på køl, har du den nemmeste og lækreste morgenmad. Top med friske jordbær, skiver af banan og lidt nødder, – farverigt, friskt og mættende.
Jeg er vild med peanutbutter, og smører gerne lige indersiden af serveringsglasset med et par skefulde peanutbutter når jeg laver køleskabsgrød med peanutbutter. Det er møg lækkert når man lige kører skeen op ad kanten, og lige får lidt ekstra peanutsmag med, mmmm.

Overnight oats med peanut butter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
- 2 spsk chiafrø
- 4 spsk peanut butter
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
Topping
- Friske jordbær
- Banan
- Hakkeedee nødder
Sådan gør du
- Bland havregryn, chiafrø, sirup, peanut butter, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
- Inden servering rører du dine overnight oats godt igennem. Fordel dem i 2 serverings glas, og top dem med skiver af friske jordbær, banan og hakkede nødder.Er du vil med peanut butter, kan du lige smøre indersiden af glassene med lidt peanutbutter, – det er så lækkert lige at få med på skeen.
Værd at vide om overnight oats
- Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – sørg for at alle ingredienser er friske.Jeg foretrækker selv at lave til 1-2 dage ad gangen, – de er så nemme at røre sammen, og så kan jeg variere mine varianter.
- Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.

Hvor mange kcal er der i opskriften her? (to Pers.)
Hej Malene
Jeg har desværre ikke udregnet kcal indhold i mine opskrifter, – men jeg ved der findes masser af tools hvor man kan indtaste ingredienserne og få udregnet kcal indhold på den måde 🙂
Kh Dianna
Hej og tak for alle fantastiske rettet her på sitet. Må jeg spørge hvilken peanut butter du synes har den bedste smag og hvilken har du brugt i opskriften?
Hej Jannie
Tusind tak for de søde ord 🙂
Jeg har faktisk ikke et fast mærke, jeg køber blot den de har de sted jeg handler 🙂
Kh Dianna
1000 tak for rigtig,rigtig mange gode opskrifter
Jeg har aldrig været fan af chiafrø. Kan man ikke bare øge mængden af havregryn, eller hvad tænker du?
Mvh Mette
Hej Mette
Tusind tak for din besked:)
Du kan sagtens blot undlade dem, og behøver ikke at erstatte led ekstra havregryn:)
Kh Dianna
Er pt familiens ynglingsmorgenmad!
Har lidt svært ved at få peanutbutter rørt ligeligt ud i grøden men ellers god opskrift
Hej Bjarne
Ej hvor er det godt at høre altså, – tusind tak 🙂
Personligt kan jeg godt lide at peanutbutteren ligger lidt i “portioner” i grøden 🙂
Står peanutbutteren på køl vil den være svær at røre ud, og alternativt kan du piske den sammen med mælken først 🙂
Rigtig glædelig jul :
Dbh Dianna
Hej
Har du nogle kreative alternativer til peanutbutter?
Hej Malene
Altså noget jeg selv elsker som alternativ er biscoff smørpålæg, det smager af Bastogne kiks.
Jeg køber det i Normal 🙂
Kh Dianna