Nøgleord Frokost på farten, Køleskabsgrød, Nem morgenmad, Sund morgenmad
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime55 minutterminutter
Samlet tid 2 timertimer
Servings 2personer
Ingredienser
2 1/2dlgrovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
2spskchiafrø
4spskpeanut butter
2 1/2dlmælk
1dlgræsk yoghurt, skyr eller lignende
2spskahornsirup, honning eller lignende
Topping
Friske jordbær
Banan
Hakkeedee nødder
Sådan gør du
Bland havregryn, chiafrø, sirup, peanut butter, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
Inden servering rører du dine overnight oats godt igennem. Fordel dem i 2 serverings glas, og top dem med skiver af friske jordbær, banan og hakkede nødder.Er du vil med peanut butter, kan du lige smøre indersiden af glassene med lidt peanutbutter, - det er så lækkert lige at få med på skeen.
Værd at vide om overnight oats
Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – sørg for at alle ingredienser er friske.Jeg foretrækker selv at lave til 1-2 dage ad gangen, – de er så nemme at røre sammen, og så kan jeg variere mine varianter.
Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.