Overnight oats med kokosmælk og kakao - Bounty køleskabsgrød

Overnight oats med kokosmælk og kakao – Bounty køleskabsgrød

Overnight oats med kokosmælk og kakao - Bounty køleskabsgrød
Opskrift på Bounty overnight oats - Køleskabsgrød med kokos og kakao.
Opskriften giver til 2-3 personer.
Overnight oats med kokosmælk og kakao - Bounty køleskabsgrød

Lækker cremet køleskabsgrød med smag af bounty, – overnight oats med kokosmælk og kakao.
Er du vild med smagen af dessert til morgenmad, – så er det her altså lige noget for dig.
Den er cremet, bløde og lækker, og smager som tog du en bid af en bounty.
Alt efter hvilken type kokosmælk du vælger, kan du selv styre fedmen i grøden, – jeg har i opskriften skrevet lidt forskellige tips til hvordan du skal gøre, med de forskellige typer kokosmælk.
Bruger du en fuldfed kokosmælk vil grøden, naturligvis, være til de fede side, og du vil derfor kunne få opskriften til at række til i hvert fald 3 portioner.

Overnight oats med kokosmælk og kakao gør det også super godt som en “sundere” dessert. Den er fed, sødmefuld og chokoladet – en vinder hos de fleste der er vilde med Bounty.
Du også toppe den med friske bær, – jordbær, blåbær eller lignende, for at skabe en god balance mellem det fede, cremede og friske.

Overnight oats med kokosmælk og kakao - Bounty køleskabsgrød

Overnight oats med kokosmælk og kakao – Bounty køleskabsgrød

Opskrift på Bounty overnight oats – Køleskabsgrød med kokos og kakao.
Opskriften giver til 2-3 personer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Køleskabsgrød, Morgenmad, Overnight oats
Samlet tid: 5 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 1/2 dl grovegrovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 1/2 dl kokosmælk
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 spsk sirup
  • 2 spsk usødet kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • *Mælk – læs opskrift

Sådan gør du

  • Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, kakaopulver, salt, yoghurt og kokosmælk i en skål.
    *Læs omkring valg af kokosmælk og fremgangsmåde i kapitlet herunder 🙂
  • Rør det godt sammen, læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – eller gerne natten over.
  • Inden servering kan du toppe din køleskabsgrød med kokosflager, chokoladesauce (evt. uden sukker) og/eller kakaonips.
    *Er din grød blevet for fast, rører du den blot op med en smule mælk, ekstra yoghurt eller lignende. Fastheden kommer helt an på hvilken kokosmælk du bruger.

*Valg at kokosmælk – Fremgangsmåde ved de forskellige typer

  • Bruger du en fed cremet kokosmælk, kan du undlade yoghurten/skyren, og tilsætte 1 1/2 dl fedtfattig mælk i stedet for.
    Den cremede og fede kokosmælk gør grøden blød og super cremet, og yoghurt er derfor ikke nødvendigt.
    *Jeg bruger altid kokosmælk fra Grøn balance – den er fantastisk i både smag og konsistens.
  • Bruger du en light kokosmælk, vil jeg anbefale at bruge en skyr eller græsk yoghurt med målene som beskrevet i opskriften. Det vil sikre at du får en lækker cremet grød.
    *Er grøden for tæt efter en nat på køl kan du røre den op med en smule mælk.
  • Bruger du kokosmælk der deler sig i lag, – altså den klassiske dåse med et cremet lag på toppen og en tynd vand lignende væske under, kan du gøre to ting.
    Du kan vælge kun at bruge det cremede lag på toppen, droppe skyr/yoghurt, – og i stedet spæde op med mælk. Brug ca. 1 1/2 – 2 dl mælk, alt efter hvor meget af den cremede kokos del der var i dåsen.
    Du kan også vælge at bruge den cremede del på toppen, og spæde op med det tynde kokosvand som er nederst i dåsen.
    Hvad du vælger er helt op til dig, – prøv dig frem.

Overnight oats – holdbarhed og anbefalinger

  • Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.
    Jeg synes de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
  • Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
  • Du kan frit vælge hvilket mælkeprodukt du foretrækker at bruge, og det samme gælder yoghurten.
  • Top dine overnight oats / køleskabsgrød med en form for crunch, – nødder, granola eller lignende, det giver en dejlig konstrast til den bløde og cremede grød.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Muums.. nærmest dessert eller snack 🙂
    Jeg brugte god honning til at søde med (halvering i forhold til opskrift). Det smager drøn godt. Minder i udseende og konsistens om godt håndrørt røræg ☀️ lækkert

    • Hej Tina

      Åhhh hvor dejligt du kunne lide opskriften 🙂
      Og jeg giver dig helt ret, – den er nærmest som en dessert 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  2. Linett

    5 stars
    Okay, den er for sygt lækker!!! Jeg bliver nødt til at beregne kalorierne i en portion, for ellers bliver jeg tyk, kan jeg fornemme. Har lige spist hele portionen i løbet af morgenmad, formiddag og eftermiddagsmad

  3. Kokosmælken fra grøn balance er også en dåse- deler den sig ikke? Og hvis man bruger den- vil du så anbefale at tilføje yougurt? (Det er endnu ikke lykkes mig at finde en kokosmælk som ikke er lagdelt og umulig at arbejde med kold ).

    • Hej Anne

      Jeg ryster lige dåsen fra grøn balance, inden jeg åbner den – den er ultra cremet og nem at ryste sammen.
      Det har jeg ikke oplevet at kunne med de lidt billigere mærker.
      Änglamark eer også rigtig god.
      Hvis du bruger én af de meget cremede varianter, så er yoghurten ikke nødvendig, da kokosmælken har gjort grøden rigelig cremet 🙂

      Kh Dianna

5 from 11 votes (9 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)