Overnight oats med jordbærpuré, friske jordbær og knasende granola, – nemt, mættende og virkelig lækkert. Denne portion lavede jeg en dag jeg havde en portion jordbærpuré tilbage, og det smagte bare helt vidunderligt.
Overnight oats med jordbær er friske med en skøn sødme, granolaen der knaser er prikken over iét, og den smager virkelig af sol og dansk sommer.
Overnight oats smager virkelig dejligt, – det er drøn nemt at lave, og som navnet fortæller – stiller du det blot på køl om aftenen, og så er morgenmaden klar næste morgen.
Overnight oats er en blød og cremet morgenmad, – og du kan toppe den med præcis det du foretrækker.
Også perfekt som morgenmad på farten, frokost eller mellemmåltid.
Inspiration til dine overnight oats
Jeg bruger altid grovvalsede havregryn til mine overnight oats, – de giver en god konsistens og struktur til grøden. Personligt synes jeg de finvalsede bliver for bløde og smattede, – men det er naturligvis hvordan man foretrækker det.
Du kan spise dine overnight oats efter et par timer på køl, men lad dem gerne stå natten over, – der er de super lækre og cremede..
Overnight oats kan holde sig på køl i 4-5 dage, hvis alle ingredienser er friske. Jeg foretrækker dog kun at lave til max 2 dage ad gangen.
Overnight oats med jordbær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
- 2 spsk chiafrø
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Jordbærpuré
- 100 g frosne jordbær
- 25 g sukker
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk citronsaft
Derudover
- Friske jordbær, skåret i mindre stykker
- 3-4 spsk granola – klik her for opskrift
Sådan gør du
Overnight oats
- Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
Jordbærpuré
- Hæld alle ingredienserne i en gryde, – jordbær, sukker, citron og vaniljkesukker.
- Kog blandingen op, og lad den småkoge i ca. 5 minutter, eller til jordbærrene er møre.
- Blend til en blød puré og lad den køle af i køleskabet.
Overnight oats med jordbær
- Hæld dine overnight oats I 2 serverings glas, top med ca. 1/2 dl jordbærpuré, masser af friske jordbær og et par skefulde granola.