Lækker one pot pasta lavet med friske tomater, hvidvin, masser af basilikum og parmesan, – en skøn og enkel kombination der smager fantastisk. Top den med rigeligt peber og evt. lidt chiliflager.
Parmesanen er slutteligt med til at gøre selve “saucen” cremet og lækker så den sætter sig om pastaen.
One pot pasta med friske tomater, basilikum og parmesan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
pasta
- 600 g
cherry tomater, hele og halverede
- 1
stort løg, grofthakket
- 4 fed
hvidløg, presset eller revet
- 1 potte basilikum, - 2 store håndfulde blade
- 100 g
parmesan, fintrevet
- 2 dl
hvidvin
- 8 dl
grøntsags bouillon, - juster selv undervejs
- 1/2 dl
oliven olie
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg af til de er klare.
- Tilsæt tomater og basilikum, krydr med salt og peber og steg med i 5 min.
- Hæld vinen over og lad den koge lidt ind inden pastaen tilsættes sammen med 5 dl bouillon.
- Tilsæt løbende bouillon så pastaen ikke koger tør og rør jævnligt undervejs. Sørg for ikke at tilsætte for meget væde, - når pastaen er færdigkogt skal der ca. være halvdelen af væden tilbage i gryden.
- Når pastaen er kogt al dente (eller som ønsket) slukkes for blusset, og parmesanen røres godt ind i retten.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere frisk basilikum.
- Lad retten sætte sit små 5 min. inden den serveres, - på den måde "sætter" saucen sig om pastaen.
- Server denstoppet med revet parmesan og masser af frisk kværnet peber.
Det er blevet en af favoritterne, den smager skønt og er super nem at lave.
Hej Karina
Tusind tak for din besked, hvor er det bare dejligt at høre:)
Den er nemlig super nem at lave, og så frisk og enkel i smagen:)
Rigtig dejlig dag til dig:)
Mange hilsner
Dianna
Hej Karina..
Brugte lidt Citronskal inden pastaen entrede, og en lille smule, sammen med parmesanen, ved servering. Syntes det gav et dejligt friskt……..
Super nem, og hurtig, opskrift, som jeg tænker kan kombineres på mange måder, alt udfra hvad køleskabet indeholder..
Hvor gør det mig glad at høre at den smagte dig, – og god idé med citronskallen 🙂
Kh Dianna
Nem, hurtig og virkelig velsmagende – som nærmest alt i det italienske køkken… (jeg valgte dog at fyre en del mere hvidløg i (fire et-feds-hvidløg), da alle i vores familie holder meget af det.
Hej Torben
Hvor er det godt at høre, tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Kan man godt lade være med at bruge hvidvin?
Hej Freja
Det kan du sagtens undlade, og erstatte med bouillon.
Kh Dianna
Hej dianna.
Jeg skal til at lave denne basilikumspastaret og jeg glæder mig meget til at smage den.
Hilsen Henning Smør
Hej Henning
Dejligt at høre – håber den smagte dig 🙂
Kh Dianna