Skøn, cremet og mættende omelet med fyld af kylling, spinat og mozzarella, – en dejlig mild kombination der bare smager fantastisk.
Med alle de fine æg vores hønsebasser lægger, så står den altså på æg til morgenmad hver weekend, og det er en fornøjelse at kunne bruge forskellige rester fra køleskabet til at putte i en omelet, på en eggpan eller lignende.
Denne er super enkelt og lige til at gå til, så du kan have morgenmaden klar på ingen tid. Server den evt. til frokost eller aften med en god salat ved siden af.
Omelet med kylling, ost og spinat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 5
store æg
- 150 g
kyllingerester, tilberedt
- 50 g
revet mozzarella
- 2 små håndfulde babyspinat
-
Lidt friskrevet parmesan
-
Lidt vand
-
Smør, - ca. 2 spsk.
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Slå æggene ud og pisk dem godt sammen med en smule vand, - de skal piskes til æggene ikke længere danner streger når du løfter piskeriset. Tilsæt en smule salt og pisk det ind i æggemassen.
- Smelt 1 spsk smør over middel varme på 2 pander (1 spsk på hver), og fordel æggemassen på panderne.
- Skub straks æggemassen rund så den danner små "forhøjninger", men sørg for at der hele tiden er æggemasse på hele fladen, - gør dette på begge pander. Dette gør omeletterne ekstra cremede og luftige. Fortsæt til æggemassen har sat sig så meget at der ikke længere kan skubbes rundt uden at panderne vil blive bare et sted, - ca. 1 minuts tid.
- Fordel revet mozzarella, spinat og kylling på halvdelen af æggemassen på begge omeletter, og drys med parmesan.
- Lad omeletterne setege videre et par minutter til osten er smeltet.
- Når æggemassen er tilpas tilberedt, men fortsat godt fugtig og cremet, flippes den "bare side" ind over siden med fyld.
- Tag en tallerken, hold den mod panden og vend omeletten ud herpå, - gør dette med begge omeletter.
- Server straks og top dem med lidt frisk grønt og friskkværnet peber.
Ikke den bedste omelet jeg har fået. 5 æg er også i underkanten, med mindre det er en børne-menu.
Hej Jannik
Det var da ærgerligt:) Herhjemme er 5 æg, kyllingen og grønt rigeligt til 2 voksne til morgenmad 🙂 Serverer vi den til aften eller frokost laver jeg en salat eller en skive brød til:)
De bedste hilsner
Dianna