
Super sund, lækker og nem hverdags ret med masser af grove grøntsager og gode kostfibre.
Denne ret smager helt fantastisk, den kan krydres op og ned i styrke, og så tager den ingen tid at lave når først grøntsagerne er snittet, – og det tager altså ikke alverdens tid.
Jeg elsker mit Thaikrydderi fra urtekram, men dette kan sagtens udskiftes med almindelig karry, som også er i retten. Men har du mulighed, så prøv Thaikrydderiet, det er simpelthen så lækkert.

Kålgryde med oksekød, karry og masser af grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hakket oksekød
- 1
spidskål, snittet
- 3
peberfrugter, skåret i strimler og halveret
- 3 store gulerødder, skåret i tern
- 2
store løg, skåret i strimler og halveret
- 3
forårsløg, fintsnittet (gem de fintsnittede toppe til at vende i til sidst)
- 3 fed
hvidløg, revet
- 1
rød chili, finthakket - evt. uden kerner
- 2 tsk
thaikrydderi(fra Urtekram, kan købes på nettet) - kan erstattes af karry
- 2 tsk
karry
- 3 spsk
soya
-
Salt og peber
-
Raps olie
-
Evt. lidt hakket persille til toppen
Sådan gør du
- Varm en god sjat rapsolie op i en pande og svits løg, chili, gulerødder og hvidløg af ved middel varme et par minutter.
- Tilsæt kødet og lad det brune godt af.
- Tilsæt karry og thaikrydderi og lad det varme med et par minutter.
- Tilsæt forårsløg og peberfrugt og lad det stege med i ca. 5 min., fortsat ved middel varme, og rør jævnligt.
- Tilsæt til sidst kål og toppene af forårsløg og steg med i yderligere 5 min., til kålen er blevet let mør men fortsat med bid.
- Hæld soyaen over, og vend det godt ind i retten og smag til med salt og peber.
- Server med friskhakket persille og evt. yderligere soya til at hælde ud over.




Hvornår steger du oksekød? Så grønsagerne ikke bliver helt bløde?
Hej Sisse
Ja den var smuttet, – tak fordi du kommenterer det, det er rettet:)
Jeg tilsætter kødet efter løg, chili, hvidløg og gulerødder:)
Og så først krydderier og de resterende grøntsager derefter:)
Mange hilsner
Dianna
Pingback: Ugens madplan uge 5 – Milles mad
Fantastisk fænomenal opskrift
Tusind tusind tak:)
Rigtig dejlig dag.
De bedste hilsner
Dianna
Smager virkeligt godt alle er glade
Hvor er det dejligt at høre – tak 🙂
Uhhh det var godt kan man fryse resterne?
Hej Betina
Beklager mit sene svar, – har været på ferie 🙂
Kålgryden kan sagtens fryses:)
Kh Dianna
Den smagte VILDT godt!!!!
Hej Charlotte
Ejjj hvor godt at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Jeg lavede en vegetarisk version, men soya stykker istedet for oksekød, men brugte de samme krydderier. Jeg tilføjede en tsk. Miso paste for at give elstra smæk på smagen, og det kan klart anbefales! Super super lækker opskrift
Hej Malene
Tusind tak for din søde besked 🙂
Og genialt fif med miso, det vil jeg prøve næste gang 🙂
Kh Dianna