Virkelig skøn og lækker dessertpizza der med fordel kan serveres som afslutning på en hyggelig pizza aften.
Denne nutella pizza er toppet med hjemmelavet nutella/nøddecreme, skumfiduser, jordbær og ristede hasselnødder.
Den tager ingen tid at lave når man allerede har gang i pizza køkkenet, det gør den faktisk ikke uanset hvad, – men den smager bare så dejligt.
Nutellapizza
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pizzadej
- 300 g
pizzamel
- 10 g
gær
- 2 dl
lunken vand
- 1 spsk
olivenolie
- 3/4 tsk
salt
-
Evt. lidt mælk til pensling
Topping
- 2 dl
nutella eller prøv denne lækre hjemmelavede nøddecreme
- 200 g
jordbær
- 100 g
skumfiduser
- 50 g
hasselnødder - gerne ristede hasselnødder
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter olie og salt.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og rør derefter dejen grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne, ca. 5-8 min.
- Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 min.
- Del dejen i 2 lige store stykker og rul dem ud i fine cirkler på ca. 30 cm.
- Forbag pizzabundene i en forvarmet ovn, i ca. 10-12 min ved 225 grader, varmluft. Pensl evt. bundene med en smule mælk inden de bages.
- Fordel nutellaen/nøddecremen på pizzabundene. Bruger du hjemmelavet nøddecreme, og er denne for fast kan den lige lunes i et vandbad et minuts tid, - så er den lækker blød at smøre ud på bundene.
- Top med skumfiduser og bag i yderligere 2 minutter. Skumfiduserne kan også lægges på til sidst når bundene er færdigbagt med chokoladen, - så kan man blot give dem en hurtig tur med en brænder.
- Lad pizzaerne køle af et øjeblik inden de toppes med skiver af jordbær og grofthakkede hasselnødder.