Lækker fyldig nøddepostej, – fyldt med nødder, svampe og masser af dejlig smag. Den kan spises som erstatning for kød til julemiddagen, – f.eks. med en god fyldt grønkålssalat – og er også perfekt som indslag på “det kolde bord”. Server den gerne med en god sennep, cornichoner og lidt friske urter.
Brug de nødder du foretrækker, – jeg erstatter også gerne nogle hasselnødder med f.eks. macadamia og valnødderne med pecan.
Nøddepostej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 80 g hvid quinoa
- 250 g svampe, jeg har brugt portobello
- 200 g pastinak, groftrevet
- 200 g ristede hasselnødder
- 50 g valnødder
- 1 løg, groft hakket
- 2 fed hvidløg, grofthakket
- 1 æble, groftrevet
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 5-6 stilke timian (bladene heraf) finthakket
- 2 æg
- 1-1 1/2 dl piskefløde
- 2 spsk rasp
- Salt og peber
- En smule olie
Sådan gør du
- Tilbered quinoaen som beskrevet på pakken, og dræn den grundigt for væde.
- Har du ikke ristede hasselnødder, hælder du dem blot på en tør pande og lader dem riste ved medium varme til skallerne krakelerer let, – ca. 8 min.Hæld hasselnødderne i et rent viskestykke og gnub skallerne af.
- Blend nødderne fint, – de skal stadig have struktur. Sæt til side.
- Varm en smule olie på en pande og steg svampene ved middel høj varme, til de har smidt væden.
- Tilsæt løg, hvidløg og urter, og varm med til løgene er klare.
- Blend svampe blandingen til en grov masse. Foretrækker du din nøddepostej mere fin i konsistensen, blender du den blot til en fin masse.
- Hæld den i en skål og rør den sammen med quinoa, nødder, pastinak, æble og æg.
- Tilsæt fløde og rasp og smag til med salt og rigeligt peber.
- Smør en form med lidt olie og hæld farsen heri, – fordel den og mas den let sammen med en ske.
- Bag nøddepostejen i en forvarmet ovn i 30 min. ved. 180 grader, almindelig ovn, – skru derefter op til 200 grader og bag den videre i 15-20 min. til overfladen er flot gylden.
- Lad nøddepostejen trække 15 min. inden den serveres. Den kan også serveres kold.
q¨
´’0+´9E1
Interessant opskrift, som jeg gerne vil prøve. Hvordan skal persille og timian bruges?
Hej Kristian
Hvor dejligt at høre, tak 🙂
De skal med på panden med løg og hvidløg, det er hermed rettet 🙂
Dbh Dianna
Kan den fryses?
Hej Sabine
Det kan sagtens fryses ja 🙂
Kh Dianna
Mums! Jeg brugte mandler i stedet for hasselnødder og jordskokker i stedet for pastinak, og det smagte vildt godt!
Hej Christina
Tusind tak for din feedback og de søde ord 🙂
Kh Dianna
Er det kun til julen man spiser nøddepostej? Kan man også spise den om sommeren men hvad er tilbehør? 😀 Dine opskrifter ser så spændende ud! Jeg har ikke prøvet dem endnu, men kommer til at prøve dine opskrifter herfra 😉
Hej Gudrun
Jeg ville absolut ikke holde mig tilbage med at servere den om sommeren 🙂
Server den med nogle lækkert brød til, en frisk grov salat eller lignende 🙂
Kh Dianna