Nøddepostej - Opskrift på nøddepostej med svampe og urter

Nøddepostej

Nøddepostej
Opskrift på lækker nøddepostej, - perfekt som vegetarret på "det kolde bord", eller en sund og lækker frokost.
4-6 personer.
Nøddepostej - Opskrift på nøddepostej med svampe og urter

Lækker fyldig nøddepostej, – fyldt med nødder, svampe og masser af dejlig smag. Den kan spises som erstatning for kød til julemiddagen, – f.eks. med en god fyldt grønkålssalat – og er også perfekt som indslag på “det kolde bord”. Server den gerne med en god sennep, cornichoner og lidt friske urter.
Brug de nødder du foretrækker, – jeg erstatter også gerne nogle hasselnødder med f.eks. macadamia og valnødderne med pecan.

Nøddepostej - Opskrift på nøddepostej med svampe og urter

Nøddepostej

Opskrift på lækker nøddepostej, – perfekt som vegetarret på "det kolde bord", eller en sund og lækker frokost.
4-6 personer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.64 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 80 g hvid quinoa
  • 250 g svampe, jeg har brugt portobello
  • 200 g pastinak, groftrevet
  • 200 g ristede hasselnødder
  • 50 g valnødder
  • 1 løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, grofthakket
  • 1 æble, groftrevet
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 5-6 stilke timian (bladene heraf) finthakket
  • 2 æg
  • 1-1 1/2 dl piskefløde
  • 2 spsk rasp
  • Salt og peber
  • En smule olie

Sådan gør du

  • Tilbered quinoaen som beskrevet på pakken, og dræn den grundigt for væde.
  • Har du ikke ristede hasselnødder, hælder du dem blot på en tør pande og lader dem riste ved medium varme til skallerne krakelerer let, – ca. 8 min.
    Hæld hasselnødderne i et rent viskestykke og gnub skallerne af.
  • Blend nødderne fint, – de skal stadig have struktur. Sæt til side.
  • Varm en smule olie på en pande og steg svampene ved middel høj varme, til de har smidt væden.
  • Tilsæt løg, hvidløg og urter, og varm med til løgene er klare.
  • Blend svampe blandingen til en grov masse. Foretrækker du din nøddepostej mere fin i konsistensen, blender du den blot til en fin masse.
  • Hæld den i en skål og rør den sammen med quinoa, nødder, pastinak, æble og æg.
  • Tilsæt fløde og rasp og smag til med salt og rigeligt peber.
  • Smør en form med lidt olie og hæld farsen heri, – fordel den og mas den let sammen med en ske.
  • Bag nøddepostejen i en forvarmet ovn i 30 min. ved. 180 grader, almindelig ovn, – skru derefter op til 200 grader og bag den videre i 15-20 min. til overfladen er flot gylden.
  • Lad nøddepostejen trække 15 min. inden den serveres.
    Den kan også serveres kold.
Nøddepostej - Opskrift på nøddepostej med svampe og urter
Nøddepostej – Opskrift på nøddepostej med svampe og urter

Kommentarer


  1. ´’0+´9E1

  2. Kristian

    Interessant opskrift, som jeg gerne vil prøve. Hvordan skal persille og timian bruges?

    • Hej Kristian

      Hvor dejligt at høre, tak 🙂
      De skal med på panden med løg og hvidløg, det er hermed rettet 🙂

      Dbh Dianna

  3. Sabine

    Kan den fryses?

  4. Christina

    5 stars
    Mums! Jeg brugte mandler i stedet for hasselnødder og jordskokker i stedet for pastinak, og det smagte vildt godt!

  5. Gudrun

    Er det kun til julen man spiser nøddepostej? Kan man også spise den om sommeren men hvad er tilbehør? 😀 Dine opskrifter ser så spændende ud! Jeg har ikke prøvet dem endnu, men kommer til at prøve dine opskrifter herfra 😉

    • Hej Gudrun

      Jeg ville absolut ikke holde mig tilbage med at servere den om sommeren 🙂
      Server den med nogle lækkert brød til, en frisk grov salat eller lignende 🙂

      Kh Dianna

4.64 from 19 votes (18 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)