Super lækkert madbrød, virkelig nemt og hurtigt at bikse sammen, og så smager det bare så dejligt.
Det er lækket blødt og saftigt i konsistensen, og det holder sig frisk i flere dage.
Brødet indeholder en del olivenolie, og der foretrækker jeg en god mild olivenolie, så ikke smagen bliver for gennemtrængende.

Nemt og hurtigt madbrød
Ingredienser
- 25 g
gær
- 5 dl
lunken danskvand
- 450 g
hvedemel
- 1 dl
olivenolie
- 1 tsk
salt
-
Olie og sprayfedt til form og top
Sådan gør du
- Opløs gøren i den lune danskvand og tilsæt derefter olivenolie.
- Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
- Rør dejen i 10-15 min., - dejen vil være meget flydende og du kan derfor ikke lave "gluten testen", - men sørg for at dejen er rørt nok.
- Smør et foliefad med olie og hæld dejen heri. Dæk med et klæde og stil det til hævning et lunt sted i 1 - 1 1/2 time.
- Spray overfladen af brødet med sprayfedt, og bag brødet i 20-22 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader (almindelig ovn, - gerne med damp) til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
- Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.
Noter
