Super lækkert madbrød, virkelig nemt og hurtigt at bikse sammen, og så smager det bare så dejligt.
Det er lækket blødt og saftigt i konsistensen, og det holder sig frisk i flere dage.
Brødet indeholder en del olivenolie, og der foretrækker jeg en god mild olivenolie, så ikke smagen bliver for gennemtrængende.
Nemt og hurtigt madbrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 5 dl
lunken danskvand
- 450 g
hvedemel
- 1 dl
olivenolie
- 1 tsk
salt
-
Olie og sprayfedt til form og top
Sådan gør du
- Opløs gøren i den lune danskvand og tilsæt derefter olivenolie.
- Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
- Rør dejen i 10-15 min., - dejen vil være meget flydende og du kan derfor ikke lave "gluten testen", - men sørg for at dejen er rørt nok.
- Smør et foliefad med olie og hæld dejen heri. Dæk med et klæde og stil det til hævning et lunt sted i 1 - 1 1/2 time.
- Spray overfladen af brødet med sprayfedt, og bag brødet i 20-22 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader (almindelig ovn, - gerne med damp) til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
- Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.
MEGA lækkert og let brød at lave til gæster. Jeg erstattede noget af melet med durummel, og der fungerede fint. Jeg skal helt sikkert bage det igen en anden gang – måske med krydderier i dejen…
Hejsa
Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna