Nemme og (u)hyggelige mumie pølsehorn, – perfekt til halloween festen, til madpakken eller børnefødselsdagen.
Mumie pølsehorn er drøn nemme at lave, – du kan bruge en færdigkøbt pizzadej/pølsehornsdej, eller du kan nemt røre én sammen selv.
De er super hyggelige at lave, og drøn nemme for børnene selv at sidde med.
Pynt mumie-pølsehornene med sukkerøjne, – så er der dømt halloween uhygge.
Husk at prikke pølserne med en kødnål inden de vikler dejen omkring dem, – så springer de ikke når de bages 🙂
Halloween pølsehorn
Mumie pølsehorn er perfekte til halloween, – perfekt hygge projekt for børnene at sidde med.
Bruger du en færdigkøbt pizzadej/pølsehorndej, så kan de laves på under 30 minutter.
Du kan sagtens lave dine mumiepølsehorn dagen i forvejen, – de holder fint på køl.
Mumie pølsehorn
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 færdigkøbt pizzadej
- Eller brug opskriften herunder
Dej til mumie pølsehorn
- 20 g gær
- 1 1/2 dl lun mælk (eller vand)
- 1 lille æg
- 300 g hvedemel
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 50 g blødt smør
Derudover
- 10 pølser, halveret
- 1 æg, sammenpisket – til pensling
- Sukkerøjne
Sådan gør du
Dej til mumie pølsehorn
- Opløs gæren i mælken, og tilsæt derefter æg og sukker.
- Bland mel og salt, og rør det i dejen lidt ad gangen, til alt melet er brugt.
- Tilsæt smørret i små tern og ælt derefter dejen, gerne på maskine, til den slipper kanterne.
- Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
Mumie pølsehorn
- Rul dejen ud med en kagerulle, til et rektangel på ca. 38×26 cm.*Bruger du færdigkøbt pizzadej, skal du lige bredde dejen ud med hænderne, til du opnår ca. samme mål som beskrevet ovenfor.
- Skær dejen ud i 20 strimler, – det gøres nemt med en pizzaskærer.
- Halver pølserne og prik dem med en kødnål 5-6 gange i hvert stykke, – så sprænger de ikke når de bages.
- Sno nu dejen om pølserne. Efterlad en lille åbning når du har snoet de første par gange, – så er der plads til øjnene. Fortsæt til alle mumie pølsehorn er lavet.
- Lad mumie pølsehornene på en bageplade, og pensl dem med et sammenpisket æg.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 12-14 minutter.
- Lad mumie pølsehornene køle af et øjeblik, og skub derefter øjnene på plads i den lille åbning du har lavet. Opbevar dem på køl til de skal serveres.
Sikke nogle (u)skønne pølsehorn Dem må vi prøve at lave i anledningen af Halloween.
Vil dog gerne vide, hvor store sukkerøjnene er?
Hej Katrine
Tusind tak 🙂
Sukkerøjnene er ca. ø10 🙂
Kh Dianna