Opskrift på nem panseret - mørbradbøffer i cremet flødesauce med aubergine, svampe og tomater.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Aubergine, Flødesauce, Mørbrad af gris, Mørbradbøffer, Svinemørbrad
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Mørbradbøffer
1svinemørbrad – ca. 700 g
2dlhvedemel
50gsmør
Olie
Salt og friskkværnet peber
Flødesauce med grøntsager
200gchampignon, skåret i skiver
1løg, finthakket
1aubergine, skåret i tern - ca. 250 g
4fedhvidløg, skåret i tynde skiver
150gcherrytomater, halveret
3spsktomatkoncentrat
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
1/2tskbasilikum
1dlhvidvin. (kan erstattes af bouillon)
2dlbouillon - kylling eller grønt
2dlfløde
50gparmesan, fintrevet. (kan undlades)
1håndfuld persille, finthakket
7stilkebasilikum, bladene heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Til servering
Ris, pasta eller kartofler/mos
Sådan gør du
Mørbradbøffer
Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.Bank stykkerne let flade.
Bland mel med salt og friskkværnet peber, og vend bøfferne heri.
Smelt smør og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni. Stil til side.
Saucen
Varm en pande op, og steg svampene gyldne i en god sjat olie.
Tilsæt løg og steg dem klare, og tilsæt derefter aubergine og hvidløg og varm det med i et par minutter. Krydr med salt og peber.
Hæld tomaterne ved og varm dem igennem i 3-4 minutter, og rør derefter tomatkoncentrat og krydderier ind i retten.
Tilsæt hvidvin. og lad den koge godt ind, inden bouillon, fløde og parmesan tilsættes. Lad saucen småsimre i 4-5 minutter.
Vend persille og basilikum i saucen, og smag til med salt og peber.
Læg bøfferne tilbage i saucen, og lad dem varme med et øjeblik inden servering.