Mexicansk tærte med butterdejslåg - Taco tærte med oksekød

Mexicansk tærte med butterdejslåg

Mexicansk tærte med butterdejslåg
Opskrift på mexicansk krydret oksekødstærte med cheddar og butterdejs låg.
Mexicansk tærte med butterdejslåg - Taco tærte med oksekød

Wow – den lækreste og mest snaskede taco tærte med butterdejs låg. Comfort food til op over begge øre – en skøn familie favorit.
Her får du en virkelig nem og lækker tærte lavet med mexicansk krydret oksekød, grøntsager og bønner – godt med revet og smeltet cheddar og en top af sprød butterdej.
Den smager simpelthen himmelsk, og er perfekt til de dage hvor det skal gå lidt hurtigt – eller hvor ønsket om snasket comfort food og fastfood er øverst på listen.
Jeg serverer en simpel salat til min tacotærte – sprød romaine, agurk, tomat og rødløg. Derudover iskold creme fraiche – et must når jeg skal have mexicansk, og så en skål sprøde tortillachips.
Den er et absolut must try – jeg håber du vil prøve opskriften på mexicansk butterdejstærte.

Mexicansk tærte med butterdejslåg - Taco tærte med oksekød

Mexicansk tærte med butterdejslåg

Opskrift på mexicansk krydret oksekødstærte med cheddar og butterdejs låg.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Mexicansk
Keyword: Butterdej, Butterdejstærte, Mexicansk
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 5 skiver syltet jalapenos, finthakket – smag selv til
  • 2 peberfrugter, skåret i små tern
  • 1 brev tacomix – eller 3 spsk hjemmelavet, klik her
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1 ds kidneybønner
  • 2 dl oksebouillon
  • 200 g cheddar, revet
  • 1 rulle butterdej

Til servering

  • Frisk jalapenos, finthakket
  • Creme fraiche
  • Frisk salat
  • Tortillachips

Sådan gør du

  • Varm en pande eller gryde op, og steg løgene klare i en sjat olie.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Tilsæt hvidløg, jalapenos og peberfrugt, og krydr med salt og peber.
  • Hæld tacokrydderiet ved og rør det godt sammen, og varm derefter tomatkoncentraten med i et minuts tid.
  • Tilsæt bouillon og bønnerne, varm igennem og rør til sidst halvdelen af cheddaren i.
    Smag til med salt og peber – og evt. flere jalapenos.
  • Hæld kødsaucen i et ovnfast fad eller tærtefad – eller lad det blive i panden, hvis denne kan gå i ovnen.
  • Drys resten af cheddarosten på toppen, skær butterdejen i mindre stykker, – firkanter, trekanter eller hvad du foretrækker, og læg dem på toppen af fyldet.
  • Pensl med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
  • Lad tærten trække i små 10 minutter inden den serveres, og server med iskold creme fraiche, en frisk sprød salat og tortillachips.

Kommentarer

  1. Anonym

    I ingredienserne mangler der at stå bønner 🙂

  2. Er det én dåse kidneybønner, som skal i? Synes ikke de fremgår under ingredienserne 🙂

  3. Anonym

    5 stars
    Wow det var rigtigt godt, ikke sidste gang, den ret står på menuen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)