
Wow – den lækreste og mest snaskede taco tærte med oksekød og butterdejs låg. Comfort food til op over begge øre – en skøn familie favorit.
Her får du en virkelig nem og lækker tærte lavet med mexicansk krydret oksekød, grøntsager og bønner – godt med revet og smeltet cheddar og en top af sprød butterdej.
Den smager simpelthen himmelsk, og er perfekt til de dage hvor det skal gå lidt hurtigt – eller hvor ønsket om snasket comfort food og fastfood er øverst på listen.
Jeg serverer en simpel salat til min tacotærte – sprød romaine, agurk, tomat og rødløg. Derudover iskold creme fraiche – et must når jeg skal have mexicansk, og så en skål sprøde tortillachips.
Den er et absolut must try – jeg håber du vil prøve opskriften på mexicansk butterdejstærte.

Mexicansk tærte med oksekød og butterdejslåg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 5 skiver syltet jalapenos, finthakket – smag selv til
- 2 peberfrugter, skåret i små tern
- 1 brev tacomix – eller 3 spsk hjemmelavet, klik her
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 ds kidneybønner
- 2 dl oksebouillon
- 200 g cheddar, revet
- 1 rulle butterdej
- 1 æg, sammenpisket – til pensling
Til servering
- Frisk jalapenos, finthakket
- Creme fraiche
- Frisk salat
- Tortillachips
Sådan gør du
- Varm en pande eller gryde op, og steg løgene klare i en sjat olie.
- Tilsæt kødet og brun det godt af.
- Tilsæt hvidløg, jalapenos og peberfrugt, og krydr med salt og peber.
- Hæld tacokrydderiet ved og rør det godt sammen, og varm derefter tomatkoncentraten med i et minuts tid.
- Tilsæt bouillon og bønnerne, varm igennem og rør til sidst halvdelen af cheddaren i.Smag til med salt og peber – og evt. flere jalapenos.
- Hæld kødsaucen i et ovnfast fad eller tærtefad – eller lad det blive i panden, hvis denne kan gå i ovnen.
- Drys resten af cheddarosten på toppen, skær butterdejen i mindre stykker, – firkanter, trekanter eller hvad du foretrækker, og læg dem på toppen af fyldet.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
- Lad tærten trække i små 10 minutter inden den serveres, og server med iskold creme fraiche, en frisk sprød salat og tortillachips.
I ingredienserne mangler der at stå bønner 🙂
Hejsa
Godt spottet – de er tilføjet 🙂
Kh Dianna
Er det én dåse kidneybønner, som skal i? Synes ikke de fremgår under ingredienserne 🙂
Hej Jane
Jo de skal i, de står beskrevet som “bønnerne” i punkt 5 🙂
Kh Dianna
Wow det var rigtigt godt, ikke sidste gang, den ret står på menuen.
Hejsa
Det er jeg vildt glad for at høre – tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Nem opskrift, og den smager himmelsk. Alle i familien var vilde med den.
Der mangler at stå 1 æg under ingredienser (til pensling).
Glæder mig til at lave retten til aftensmad 🙂
Hej Inge
Har lige skrevet en opskrift magen til, bare i vegetar version, og der bemærkede jeg det godt. Men da jeg så ville rette det, havde jeg glemt hvad det var jeg skulle tilføje, hihi 😉
Så dejligt du skriver det – tak 🙂
Kh Dianna
Linket til hjemmelavet tacomix er der ikke og kan ikke finde på den på din hjemmeside. Har du den eventuelt?
Hvor stor skal formen ca. være i diameter?