Opskrift på lækker mexicansk bønnesuppe

Mexicansk bønnesuppe

Anbefal

Super lækker og mættende suppe spækket med grønsager og smag, og fyldt med fiber, proteiner og vitaminer.
Suppen kan serveres alene eller med lune nachos ved siden af.
Vi har toppet vores med både cremefraiche og avocado, men blot creme fraiche, lidt cheddar eller lignende er ligeså fantastisk.

Mexicansk bønnesuppe

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på lækker mexicansk bønnesuppe

Ingredienser

  • 2 løg, grofthakket
  • 2 rød peberfrugter, skåret i tern
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i tern
  • 2 stængler bladselleri, finthakket (kan undlades)
  • 1 pk friske babymajs, skåret i skiver (kan undlades)
  • 6 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 dåse kidney bønner
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 1 l grøntsags boullion
  • 1 lime, saften heraf (måske 2)
  • 3 spsk hakkede syltede jalapenos
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 15-20 g mørk chokolade
  • 2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk cayenne
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 2 tsk koriander, stødt
  • 1/2 tsk kanel
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Topping og tilbehør
  • 2 avocadoer, mosede med en gaffel og krydret med salt og peber
  • Bredbladet persille, grofthakket
  • Creme fraiche
  • Nachos
  • Limebåde

Fremgangsmåde

1

Svits løg og hvidløg blanke i lidt olivenolie.

2

Tilsæt grøntsager og jalapenos og steg videre i små 5 min. ved middel varme.

3

Hæld krydderierne over og varm igennem, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad den stege med et par minutter.

4

Tilsæt chokolade, boullion og hakkede tomater og lad retten simre i 20-30 min.

5

Smag til med salt og peber og server retten toppet med avocado, cremefraiche og persille.

Opskrift på lækker mexikansk bønnesuppe
Den bedste mexicansk bønnesuppe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.