Opskrift på nem og lækker Mac and cheese.
Denne portion giver til 4-6 personer, - alt efter om den serveres som eneste tilbehør til et stykke kød, - eller om der også er en salat eller lignende på bordet.
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 6Personer
Author Dianna
Ingredienser
380g
pasta, - macaroni, suppehorn eller lignende
60g
smør
1l
sødmælk
3/4dl
hvedemel
200g
cheddar (helst fra blok), revet
100g
hvid ost, - primadonna, vesterhavsost eller lignende, revet
Salt og peber
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri, - lad det varme igennem et par minutter.
Rør mælken i lidt ad gangen, - pisk grundigt, så saucen bliver helt glat. Lad saucen småkoge i ca. 10-15 min., - til den tykner en smule. Rør jævnligt så den ikke brænder på.
Kog i mellem tiden pastaen al dente, og skyl den derefter i koldt vand for at fjerne lidt stivelse.
Rør begge slags oste ind i saucen, - skru evt. op for varmen, så ostene smelter og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. en smule chilipulver til saucen.
Vend pastaen i saucen, - lun igennem et minuts tid ved middel varme og server straks.