Lyssej i butterdej - Opskrift på indbagt fisk med spinat

Lyssej i butterdej med spinat og mascarponecreme

Lyssej i butterdej med spinat og mascarponecreme
Opskrift på lækker indbagt fisk - Lyssej i butterdej med spinat og mascarpone
Lyssej i butterdej - Opskrift på indbagt fisk med spinat

Lækre butterdejspakker med lyssej, – toppet med en blanding af dampet spinat, hvidløg, mascarpone og feta.
En super lækker måde at servere sin fisk på, – og den forbliver saftig og lækker.
Jeg har serveret den med en frisk spinatsalat med quinoa, – et skøn, let og lækkert måltid.
Indbagt fisk er bare en skøn måde at serveres fisk på, – du kan variere fyldet alt efter smag og sæson, og så er det vist de færreste der ikke er vilde med en butterdej.
Jeg køber min butterdej færdiglavet, – men den kan naturligvist også laves fra bunden hvis man ønsker det.

Lyssej i butterdej - Opskrift på indbagt fisk med spinat

Lyssej i butterdej med spinat og mascarponecreme

Opskrift på lækker indbagt fisk - Lyssej i butterdej med spinat og mascarpone
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 40 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

Fiskepakker

  • 560 g

    lyssej

  • 2

    ruller butterdej

  • 100 g

    mascarpone

  • 100 g

    feta

  • 200 g

    frisk spinat

  • 2

    forårsløg, fintsnittet

  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 1 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • Salt og peber

  • Olie

  • 1

    æg, sammenpisket til pensling

Spinatsalat

  • 200 g

    frisk spinat

  • 1 dl

    lys quinoa

  • 100 g

    feta

  • 1 håndfuld

    valnødder

  • En god balsamico creme

Sådan gør du

Fiskepakker

  • Varm lidt olie på en pande og svits løg, hvidløg og forårsløg af et par minutter.
  • Tilsæt spinaten og lad den varme med til den falder sammen, - krydr med salt og peber.
  • Lad blandingen køle let af og mas derefter så meget væde ud som muligt, og hak det groft på et spækbræt.
  • Bland mascarpone og feta i en skål, og vend derefter den afkølede spinatblanding heri, - smag til med salt og peber.
  • Rens fisken, fjern skind og evt. ben, og del dem i 8 lige store stykker på 70 g/stk.
  • Placer stykkerne af fisk på butterdejspladerne og top med en god skefuld spinat fyld, mas det let ned omkring fisken. Skær butterdejen ud således at dejen kan flippes over og lukkes omkring fisk og spinatfyld.
  • Mas alle sider sammen med en gaffel og placer dem derefter på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 min. Lad dem hvile et par minutter inden de serveres.

Spinatsalat

  • Kog quinoa som anvist på pakken, og skyl derefter i rigeligt koldt vand, - dræn godt for væde.
  • Bland quinoa med spinaten og smuldr fetaen herover.
  • Top med valnødder og dryp det hele med en god balsamico creme.
Lyssej i butterdej - Opskrift på indbagt fisk med spinat
Lyssej i butterdej – Opskrift på indbagt fisk med spinat
Lyssej i butterdej - Opskrift på indbagt fisk med spinat
Lyssej i butterdej – Opskrift på indbagt fisk med spinat
Lyssej i butterdej - Opskrift på indbagt fisk med spinat
Lyssej i butterdej – Opskrift på indbagt fisk med spinat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)