Lækre klassiske frikadeller fyldt med finthakket Fanø skinke, – det gør bestemt ikke sådan en frikadelle dårligere.
Vi lavede disse frikadeller i forbindelse med vores Forlorne harer, og de røg ind på en sikker første plads over de bedste frikadeller.
Frikadeller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
svinekød eller kalv/flæsk
- 1 dl
mælk
- 1 dl
rasp
- 1
æg
- 130 g
Fanø skinke, finthakket (eller anden tørret skinke)
- 2
løg, finthakket
-
Evt. lidt frisk finthakket timian
-
Salt og peber
-
Olie og smør til stegning
Sådan gør du
- Svits løg og Fanø skinke i lidt olivenolie til løgene er klare, og lad det køle let af.
- Rør løg blandingen sammen med kødet, æg, rasp, mælk, salt og rigeligt peber.
- Sæt farsen på køl i 30 min.
- Form farsen til frikadeller og steg i rigeligt smør og olie til de er gyldne og gennemsteg.
Har lavet frikadeller med feta, revet gulerod eller bare godt fyldt med egne krydderurter. Variant med skinke ikke prøvet tidligere, men de var lækre, så de er med på listen fremover.
Hej Tonie
Ej hvor dejligt at høre – tusind tak fordi dus skriver det 🙂
Kh Dianna