Lammeburger - Opskrift på lammeburger med rødbedehummus

Lammeburger med syltede rødløg og rødbedehummus

Anbefal


Fuldstændig fantastisk burger med lækkert hakket lammekød, rødbedehummus, cheddar og rødløg.
Nok den bedste burger jeg nogensinde har smag, – hakket lammekød er virkelig undervurderet i sådan én bandit her.
Det smager på ingen måde at lam, men har bare en fantastisk smag og virkelig lækkert saftigt kød.
Det hele er samlet i mine lækre hjemmebagte sesam burgerboller, de er så nemme at bage og de bedste burgerboller man kan forestille sig.

Lammeburger med syltede rødløg og rødbedehummus

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 2 timer

Opskrift på den lækreste lammeburger med rødbedehummus, cheddar og syltede rødløg.

Ingredienser

  • 720 g hakket lammekød
  • Rødbedehummus
  • 150-200 g frisk rødbede
  • 1 ds kikærter
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 spsk god tahin
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/2 dl kold vand, - måske mere, juster selv konsistensen
  • 1/2 tsk spidskommen, stødt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 tsk bagepulver + vand til at efterkoge kikærterne i
  • Derudover
  • Syltede rødløg
  • 4 burger boller, - prøv de her lækre sesam burgerboller
  • Cheddar ost
  • Mayonnaise
  • Blandet salat
  • 1 rødløg, skåret i ringe
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Rødbedehummus Vask rødbeden grundigt, skær enderne af og pak den i et stykke folie. Bag rødbeden i ca. 1 time ved 200 grader. Rødbeden kan også skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i letsaltet vand, det går hurtigere, - jeg synes dog den bibeholder mere smag ved bagning.

2

Når rødbeden er mør pilles skralden af. Skær den i mindre stykker og lad den køle helt af.

3

Skyl kikærterne grundigt og hæld dem i en gryde. Hæld vand over så de er godt dækkede og tilføj 1 tsk bagepulver. Kog kikærterne i 20 min. og hæld derefter vandet fra, skyld dem og lad dem køle helt af.

4

Hæld kikærter, rødbede, tahin, olivenolie, spidskommen, salt og hvidløg i en minihakker. Tilsæt saften af 1/2 citron samt halvdelen af vandet og blend det godt sammen. Smag til med mere citronsaft og blend igen. Tilsæt løbende mere vand og blend til konsistensen er fin og humussen er blød og cremet.

5

Lammeburger Krydr kødet med salt og peber, og arbejd det godt ind i kødet.

6

Del det i 4 lige store stykker, 180 g/stk. og form dem til bøffer. Hak dem godt med en kniv, så de bliver fine store og let flade.

7

Krydr begge sider med salt og peber, og steg dem på panden med lidt olie eller på grillen, til de er fine brune og tilberedt som ønsket. Læg skiver af cheddar ost på hver bøf og lad det smelte.

8

Varm burgerbollerne, og server dine lammeburgers med cremet rødbede hummus, salater, syltede og friske rødløg og en god klat mayo.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.