Banankage opskrift på banankage

Lækker svampet banankage

Jeg har faktisk intet problem med når pigerne ikke får spist alle bananerne i huset, inden de er bliver for overmodne, – for så er der til en lækker banankage.

Denne opskrift giver en super lækker og svampet banankage.
Jeg har valgt at holde den helt enkelt i dag, altså uden chokoladestykker, nødder og lignende. Nogle gange er det lækkert bare at kunne smage banankagen og ikke alverdens topping eller chokoladestykker.
Derimod serverer jeg den med en lille skål nutella ved siden af, så kan familien selv smøre lidt på, hvis de ønsker det.

Lækker svampet banankage

By Dianna Brinch Personer: 10
Tid: 45 min.

Opskrift på svampet banankage

Ingredienser

  • 3-4 modne bananer, mosede
  • 140 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 50 g smør, smeltet
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 1 knsp salt

Fremgangsmåde

1

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftige.

2

Vend de mosede bananer i sammen med den smeltede smør.

3

Vend forsigtigt melet, bagepulveret og lidt salt i massen, og sørg for at blandingen forbliver let luftig.

4

Hæld massen i en smurt rugbrødsform, og bag kagen i ca. 25 min. ved 200 grader.

5

Tag kage ud af formen relativt hurtigt efter den er kommet ud ad ovnen, og lad den køle af på en bagerisk.

Noter

Kagen kan pyntes med chokoladeglasur og f.eks. hakkede hasselnødder, det passer perfekt til en banankage.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*