
Nem og lækker opskrift på svampet banankage.
Jeg har valgt at holde den helt enkelt i dag, altså uden chokoladestykker, nødder og lignende. Nogle gange er det lækkert bare at kunne smage banankagen og ikke alverdens topping eller chokoladestykker.
Derimod serverer jeg den med en lille skål nutella ved siden af, så kan familien selv smøre lidt på, hvis de ønsker det.

Lækker svampet banankage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 modne bananer, mosede
- 140 g
rørsukker
- 2 tsk
vaniljesukker
- 2
æg
- 50 g
smør, smeltet
- 1 1/2 tsk
bagepulver
- 200 g
hvedemel
- 1 knsp
salt
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftige.
- Vend de mosede bananer i sammen med den smeltede smør.
- Vend forsigtigt melet, bagepulveret og lidt salt i massen, og sørg for at blandingen forbliver let luftig.
- Hæld massen i en smurt rugbrødsform, og bag kagen i ca. 40-50 minutter, ved 180 grader, almindelig varme.
- Tag kage ud af formen relativt hurtigt efter den er kommet ud ad ovnen, og lad den køle af på en bagerisk.
Noter

Lækker og svampet kage præcist som beskrevet.
God anmeldelse herfra
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker og svampet. Og også god som muffins. Lidt hakket chokolade og hakkede valnødder i dejen gør bestemt ikke noget, hvis man er til den slags. Men den er også bare lækker, som opskriften er. Og nem! ❤️
Hej Camilla
Åhhh hvor er det godt at høre altså, – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Den ser super lækker ud:) Kan den bages i en rund form? Hvis ja, hvor længe skal den så have?
Hej Sarah
det kan den sagtens ja 🙂
Bagetiden kommer lidt an på formens diameter – om kagen bliver smal og høj eller bred og lav 🙂
Prøv at stikke i kagen med en kødnål og tjek når tiden er ved at være gået 🙂
Kh Dianna
Kagen bager i ovnen lige nu…
Har tilføjet 100 g blandede nødder (mandler, cashew-, hassel- og valnødder), 2 store spsk peanutbutter, 1 stor tsk kakaopulver og 1 spsk olie.
Er ret spændt på resultatet ❤️
Hej Anja
Åhhh hvor lækkert, håber den blev god. og smagte dejligt 🙂
Kh Dianna
Kagen er overhovedet ikke bagt ved 25 min, ved 200 grader..
Skulle der måske stå varmluft, eller er det tiden den er gal med?
Hej Brian
Ej hvor mærkeligt, det er rigeligt her. Har formen måske været mindre, så kagen har være højere?
Ellers vil jeg anbefale at skrue ned til f.eks. 180 grader og så give den 30-35 minutter. Bager du den længere ved 200 grader, så kan kanten blive for tør.
Dbh Dianna
Min er i ovnen nu. Har fået 25 min. Men er langt fra færdig. Hvad går der måske galt.
Hej Anne-Mette
Mit bedste bud er at formen måske er mindre, og kagen derfor er højere?
Kh Dianna
Øv!!! Min kage var vildt klistret da den kom ud af ovenen og massen blev helt hård, da kagen var afkølet. Gav den 50 min for at være sikker den var bagt.
Hejsa
Det lyder som om at den bare skulle have været ude af ovnen, og at den så ville sætte sig.
Hvis den er blevet så hård, så tror jeg absolut den har fået for længe:)
Kh Dianna