Banankage - Opskrift på lækker svampet banankage

Lækker svampet banankage

Lækker svampet banankage
Opskrift på svampet banankage
Banankage - Opskrift på lækker svampet banankage

Nem og lækker opskrift på svampet banankage.
Jeg har valgt at holde den helt enkelt i dag, altså uden chokoladestykker, nødder og lignende. Nogle gange er det lækkert bare at kunne smage banankagen og ikke alverdens topping eller chokoladestykker.
Derimod serverer jeg den med en lille skål nutella ved siden af, så kan familien selv smøre lidt på, hvis de ønsker det.

Banankage - Opskrift på lækker svampet banankage

Lækker svampet banankage

Opskrift på svampet banankage
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 30 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal10 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 modne bananer, mosede
  • 140 g

    rørsukker

  • 2 tsk

    vaniljesukker

  • 2

    æg

  • 50 g

    smør, smeltet

  • 1 1/2 tsk

    bagepulver

  • 200 g

    hvedemel

  • 1 knsp

    salt

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftige.
  • Vend de mosede bananer i sammen med den smeltede smør.
  • Vend forsigtigt melet, bagepulveret og lidt salt i massen, og sørg for at blandingen forbliver let luftig.
  • Hæld massen i en smurt rugbrødsform, og bag kagen i ca. 40-50 minutter, ved 180 grader, almindelig varme.
  • Tag kage ud af formen relativt hurtigt efter den er kommet ud ad ovnen, og lad den køle af på en bagerisk.

Noter

Kagen kan pyntes med chokoladeglasur og f.eks. hakkede hasselnødder, det passer perfekt til en banankage.
Banankage - Opskrift på lækker svampet banankage
Banankage – Opskrift på lækker svampet banankage

Kommentarer

  1. Anonym

    4 stars
    Lækker og svampet kage præcist som beskrevet.
    God anmeldelse herfra

  2. Camilla Lund

    5 stars
    Virkelig lækker og svampet. Og også god som muffins. Lidt hakket chokolade og hakkede valnødder i dejen gør bestemt ikke noget, hvis man er til den slags. Men den er også bare lækker, som opskriften er. Og nem! ❤️

  3. Den ser super lækker ud:) Kan den bages i en rund form? Hvis ja, hvor længe skal den så have?

    • Hej Sarah

      det kan den sagtens ja 🙂
      Bagetiden kommer lidt an på formens diameter – om kagen bliver smal og høj eller bred og lav 🙂

      Prøv at stikke i kagen med en kødnål og tjek når tiden er ved at være gået 🙂

      Kh Dianna

  4. Anja Spure Jørgensen

    5 stars
    Kagen bager i ovnen lige nu…
    Har tilføjet 100 g blandede nødder (mandler, cashew-, hassel- og valnødder), 2 store spsk peanutbutter, 1 stor tsk kakaopulver og 1 spsk olie.
    Er ret spændt på resultatet ❤️

  5. Brian Pedersen

    Kagen er overhovedet ikke bagt ved 25 min, ved 200 grader..
    Skulle der måske stå varmluft, eller er det tiden den er gal med?

    • Hej Brian

      Ej hvor mærkeligt, det er rigeligt her. Har formen måske været mindre, så kagen har være højere?
      Ellers vil jeg anbefale at skrue ned til f.eks. 180 grader og så give den 30-35 minutter. Bager du den længere ved 200 grader, så kan kanten blive for tør.

      Dbh Dianna

  6. Anne-Mette

    Min er i ovnen nu. Har fået 25 min. Men er langt fra færdig. Hvad går der måske galt.

  7. Anonym

    Øv!!! Min kage var vildt klistret da den kom ud af ovenen og massen blev helt hård, da kagen var afkølet. Gav den 50 min for at være sikker den var bagt.

    • Hejsa

      Det lyder som om at den bare skulle have været ude af ovnen, og at den så ville sætte sig.
      Hvis den er blevet så hård, så tror jeg absolut den har fået for længe:)

      Kh Dianna

4.50 from 30 votes (27 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)