
Lækker hjemmelavet kyllinge shawarma tilberedt på rotisseri på grillen. Super nemt og fantastisk lækkert. Kødet er marineret i mit hjemmelavede kebab/shawarma krydderi og derefter samlet på spydet.
Har man ikke mulighed for at grille, kan kødet sættes på spyd og tilberedes i ovnen (160 grader almindelig ovn), – her vil jeg anbefale at vende kødet nogle gange undervejs. Læg gerne spyddet på en “holder” så kødet ikke ligger fladt på bagepladen.
Kyllingekødet kan også skæres i mindre stykker, marineres og steges på panden, – nemt og hurtigt 🙂

Kyllinge Shawarma - Kyllinge kebab på spyd
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 1/2 kg
kyllingebryster
- 2
store løg
- 3 spsk hjemmelavet kebabkrydderi - klik her
- 4 spsk
olivenolie
-
Salt
Sådan gør du
- Halver kyllingebrysterne på den flade led, så du ender med 2 flade stykker ud af et bryst.
- Bland olie og kebabkrydderi og vend kyllingestykkerne heri, krydr med salt. Er tiden til det, så lad gerne kyllingen marinere et par timer.
- Skær løget i brede ringe, - lad den ene halvdel af det ene løg, forblive med skallen på, - det fungerer som en god base på spydet.
- Sæt det halve løg på spydet og monter nu kyllingestykkerne med løgringe i mellem, - pres det hårdt sammen undervejs. Når alt kylling og løg er brugt, monteres spydets endeskive, - og kødet mases godt sammen inden endeskiven spændes.
- Varm grillen op til ca. 160 grader, og tilbered kyllingen på rotisseri til en kerne temperatur på 70 grader. Det tager ca. 1 1/2 time, - alt efter hvor "tyk" shawarma spydet er lavet.




Kan man lægge kyllingen i marinade aften inden man skal spise det?
Hej Anne
Det kan du sagtens gøre, – så længe kyllingen er frisk 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna.
Kan man også lave det med Svinemørbrad?
Bh Manuela
Hej Manuela
Ja det kan du tro du kan, – det vil også være super lækkert:)
God fornøjelse og rigtig god weekend:)
De bedste hilsner
Dianna
Det her laver jeg flere gange om sommeren med forskellige salater og dressinger til. Det er så lækkert
Hej Signe
Hvor dejligt du kan lide opskriften:) Vi er også tossede med den herhjemme, – generelt er kebab bare møg lækkert jo:) Og så hyggeligt at stå med om sommeren under åben himmel:)
Kh Dianna
Hey Dianna.
Det ser super lækkert ud. Ved du om det “færdige” kebab kan fryses (og stadig er lækkert) hvis der er rester til overs?
Hej Mia
Tusind tak 🙂
Du kan sagtens fryse det, – ingen problemer.
Når du luner det, så gik det lidt olie – så det ikke bliver tørt.
Jeg plejer at varme det i olie på panden når jeg har rester, det bliver super godt 🙂
Drysser evt. med ekstra kebabkrydderi.
Kh Dianna
Det skal prøves, har lige købt en airfryer ovn med rottesteri.
Hej Tina
Ej hvor lyder det lækkert, – det kan da kun blive godt:)
Har selv lige fået en airfryer som jeg skal i gang med, – er så spændt på at prøve den:)
Rigtig god weekend:)
Kh Dianna
Vi diskuterer herhjemme når der er kebab med kyllingbryster om det så er keboobs eller kebabser.
Tak for mega lækker opskrift.
Hej Ellen
Haha jeg vil sige at begge dele er rigtig gode bud 😉
Selv ville jeg nok gå med kebabser 😉
Tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hjemmelavet kebab krydderi? Hvad bruger du til denne?
Vh Rikke
Hej Rikke
Du skal bare trykke der hvor der står kebabkrydderi, så kommer du til opskriften 🙂
Dbh Dianna
Hej.
Jeg skal teste din opskrift i aften, men savner lidt en rigtig god dressing (med hvidløg) mine bliver aldrig helt i skabet…
Hej Caroline
Så du havde fundet den, – og dejligt du kan lide den:)
Tusind tak:)
Kh Dianna
Jeg lavede den i går, og min fejl at den fik for meget, men det smagte så lækkert – og lækkert med de løg mellem lagene. Ret nemt og praktisk at marinere kødet i god tid, så det er lige til at sætte på
Og din hvidløgsdressing… Måtte sende opskrift til min veninde
Ej hvor er du sød altså, – hvor gør det mig glad at høre:)
Tusind tak:)
Hvad er det for et spyd, der er billede af? Jeg har ledt og ledt, men kan simpelthen ikke finde den model nogen steder.
Hej Martin
Tusind tak for din besked 🙂
Det er faktisk tilbehør til Morsø grillen, – et rotisserie til grillen 🙂
Dbh Dianna