
Denne krydrede bulgursalat med bagt aubergine er fyldt med smag, tekstur og farver, der gør den til en sand fornøjelse på tallerkenen.
Salaten er lavet med kogt bulgur, kikærter, frisk agurk, rødløg, feta og masser af bredbladet persille, som alle bidrager med hver deres smagselement og konsistens.
Usaltede pistacienødder tilføjer et skønt crunch, mens den let krydrede vinaigrette med citron, olie og spidskommen binder retten perfekt sammen.
Det er en salat, der både mætter og smager fantastisk – og som holder sig godt på køl, så du nemt kan tage den med i madpakken.
Perfekt som et lækkert hovedmåltid og måltidssalat – eller som tilbehør til mange af dine yndlingsretter.

Krydret bulgursalat med bagt aubergine
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 auberginer, skåret tern
- 2 dl fin bulgur
- 1 ds kikærter, drænet for væde
- 1 agurk, skåret i tern
- 1 rødløg, skåret i strimler
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 140 g feta
- 40 g usaltede pistacienødder, grofthakket
Vinaigrette
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk spidskommen
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vend auberginerne med en god sjat olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og friskkværnet peber. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 25-30 minutter – vend dem rundt en gang undervejs.Lad dem køle af.
- Kog samtidig bulguren som beskrevet på pakken, skyl i koldt vand og lad dem dræne godt i en sigte.
- Bland ingredienserne til vinaigretten og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld bulgur, kikærter, bagt aubergine, rødløg, agurk, persille og pistacienødder i en stor skål. Smuldr fetaen heri, hæld vinaigretten over og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber – og evt. mere citron.
- Fordel salaten i 4 skåle og server.
Wow hvor smager den godt⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Er der et alternativ til kikærter ?
Hej Britta
Ja absolut da. Jeg bruger kikærter for ekstra protein – men du kan også bruge andre former for f.eks. bønner.
Noget helt andet kunne være tern af bagt græskar eller sød kartoffel – noget der giver fylde og mæthed 🙂
Kh Dianna
Fjerner du de hvide skaller fra kikærterne, hvis har du en nem måde
Hejsa
Jeg fjerne kun lige dem der sætter sig løse når jeg skyller dem, ellers ikke 🙂
Kh Dianna