Disse krustader med parmesan mayo og serrano skinke er den perfekte lille mundfuld til enhver anledning. De er ultra nemme at lave, og parmesan mayoen kan forberedes et par dage i forvejen, hvilket gør dem ideelle til både spontane hyggestunder og planlagte sammenkomster.
Jeg køber krustaderne færdige og fylder dem cirka halvvejs op med en cremet og smagfuld parmesan mayo. Herefter topper jeg dem med en skive god serrano- eller parmaskinke og et lille blad syre for at tilføje et frisk og dekorativt touch.
Disse lækre krustader er perfekte som appetizer, tapas eller blot som en snack, når du vil forkæle dine gæster eller dig selv med noget ekstra lækkert. Server dem med et glas kølig chardonnay, og du har den perfekte kombination til at imponere dine gæster.
Krustader med parmesan mayo og serrano
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 24 stk små krustader – jeg køber af mærket Rahms
- 12 skiver serrano – eller parmskinke
- Friskkværnet peber
- Evt. rød syre til pynt
Parmesan mayo
- 1 æggeblomme
- 1 1/2 dl god smagsneutral olie – jeg bruger raps
- 40 g parmesan, fintrevet
- 1/2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sennep, dijon eller grov sennep
- Salt
Sådan gør du
Parmesan mayo
- Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen, så de ikke er for kolde at arbejde med.Hæld alle ingredienserne i en minihakker, undtagen olien, og blend det let sammen. Tilsæt derefter olien, lidt ad gangen, imens blenderes kører.Du kan også hælde alle ingredienserne i et højt glas, slut af med olien og brug en stavblender.Smag mayonnaisen til med salt, og tilsæt evt. mere citron eller dijon.Opbevar på køl til den skal serveres.
Krustader med parmesanmayo og serrano
- Fyld krustaderne halv op med parmesan mayo – en god teske fuld.
- Halver skinken på den lange led, fold stykkerne sammen til de krøller let, og læg skinken ovenpå mayonnaisen.
- Slut af med friskkværnet peber og evt. lidt syre.