Krebinetter - Opskrift på rodfrugter og ærtedip

Krebinetter med rodfrugter og ærte dip

Gode gamle klassikere behøves ikke at blive serveret med kogte kartofler og sovs, som mange af os nok mindes dem fra vores barndom.
De kan sagtens piftes op og serveres på nye måder der passer til årstidens udvalg af grønt.
Vi er vilde med rodfrugter herhjemme, – og til denne gang krebinetter har vi ovnstegt nogle pastinakker, bagte løg og lavet en frisk ærte dip som tilbehør.

Krebinetter med rodfrugter og ærte dip

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på saftige krebinetter med rodfrugter og ærte dip.

Ingredienser

  • Krebinetter
  • 600-800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
  • 2 mellemstore kartofler, kogte og mosede
  • 1 æg, sammenpisket
  • 2 dl rasp
  • Salt og peber
  • Smør og olie til stegning
  • Rodfrugter
  • 800 g rodfrugter i stave, - vi har brugt pastinakker
  • 4 mellemstore løg, halverede
  • Lidt olie
  • Salt og peber
  • Ærte dip
  • 250 g ærter, optøede
  • 3 spsk cremefraiche 18%
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Krebinetter Bland hakket svinekød sammen med de 2 mosede kartofler, og form til 4 lige store bøffer.

2

Vend dem i sammenpisket æg, og derefter i rasp blandet med salt og peber, og lad dem hvile et øjeblik.

3

Smelt smørret og lidt olie på en pande og steg krebinetterne ved middelvarme til de er fine lysebrune og gennemstegt, - ca. 6-8 min på hver side.

4

Rodfrugter Vend rodfrugterne i lidt olivenolie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt og lidt peber, og bag dem i ca. 30. min ved 180 grader sammen med de halverede løg.

5

Ærte dip Blend de optøede ærter med cremefraiche, hvidløg, citron, salt og peber. Stil på køl til det skal serveres.

6

Anret med friske krydderurter og evt. friske ærter hvis årstiden er til det.

Noter

Bagte rødbeder passer også fantastisk til en gang krebinetter, dem laver vi på samme måde som pastinakkerne, - enten i tern eller stave. Da rodfrugterne indeholder en del væske må de ikke skæres for tyndt ud, så bliver de for tørre.

Krebinetter - Opskrift på rodfrugter og ærtedip
Krebinetter – Opskrift på rodfrugter og ærtedip
Krebinetter - Opskrift på rodfrugter og ærtedip
Krebinetter – Opskrift på rodfrugter og ærtedip
Krebinetter - Opskrift på rodfrugter og ærtedip
Krebinetter – Opskrift på rodfrugter og ærtedip

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*