Koldhævede surdejsboller - Opskrift på koldhævede sesamboller

Koldhævede surdejsboller med sesam

De bedste koldthævede surdejsboller
Opskrift på de lækreste koldhævede surdejsboller.
Denne opskrift giver ca. 12 boller.
Koldhævede surdejsboller - Opskrift på koldhævede sesamboller

De her surdejsboller er fuldstændig fantastiske, og så er de rigtig nemme at bage, – hvis du selvfølgelig i forvejen ligger inde med en surdej.
Skorpen er sprød og lækker, og med en saftig sej midte er de her boller bare det bedste valg, hvad end det er til morgenbordet eller som tilbehør til en lækker suppe eller lignende.
Vi har bagt disse boller på dampprogram i ovnen, det tilfører en masse fugt under bagning og giver en sprødere skorpe og sejere midte. Så har man dampprogram i sin ovn kan det klart anbefales at bruge dette under bagning. Alternativt kan man stille en skål med vand i bunden af ovnen, det fungerer ligeså godt.

Koldhævede surdejsboller - Opskrift på koldhævede sesamboller

De bedste koldthævede surdejsboller

Opskrift på de lækreste koldhævede surdejsboller.
Denne opskrift giver ca. 12 boller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 1 day
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g

    hvedemel

  • 220 g

    ølandshvede

  • 5 1/2 dl

    koldt vand

  • 1 dl

    tynd surdej, biga

  • 7 g

    gær

  • 18 g

    salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i koldt vand, og tilsæt surdej.
  • Tilsæt hvedemel og salt, og rør dejen på maskine, til den slipper kanterne.
    Kør den ved god høj hastighed, - det tager sagtens 10-15 minutter.
  • Dæk skålen med film, og sæt den på køl natten over.
    Lad den gerne hæve 30 minutter på køkkenbordet, inden den kommer på køl.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur imens ovnen varmes op.
    Brug gerne bagestål, eller lad bagepladen varme med op i ovnen.
  • Del dejen i 2, og form dem til 2 lange pølser ved hjælp af en dej spartel.
  • Del hvert stykke i 6 boller, drys med sesam og læg dem på en bageplade.
    Lad dem gerne efterhæve i20 min.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn, i ca. 18 minutter.
    Lad dem køle af på en rist eller bagepladen, inden de pakkes i en tætlukket pose.
    Opbevar dem ved stuetemperatur.
Koldhævede surdejsboller - Opskrift på koldhævede sesamboller
Koldhævede surdejsboller – Opskrift på koldhævede sesamboller
Koldhævede surdejsboller - Opskrift på koldhævede sesamboller
Koldhævede surdejsboller – Opskrift på koldhævede sesamboller
Koldhævede surdejsboller - Opskrift på koldhævede sesamboller
Koldhævede surdejsboller – Opskrift på koldhævede sesamboller

Kommentarer

  1. Skal man først lave en surdej dagen inden, for at komme i dejen og så igen natten over ?
    Du skriver ikke hvordan surdejen laves ?☺️

    • Hej Julie

      Du skal blot trykke på linket hvor der står surdej/biga, – så kommer opskriften/fremgangsmåden frem 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Gitte Bentzen

    Hej
    Er der nogen praktisk årsag til, at du skriver dejen skal op på et spækbræt? Det har jeg aldrig nogensinde før set i en opskrift med en gærdej – så hvad er grunden til det?

    • Hej Gitte

      Nej slet ikke;-)
      Det er en gammel opskrift, – så det var åbenbart sådan jeg gjorde dengang;-)
      Den er nu opdateret:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Julie Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)