
De her surdejsboller er fuldstændig fantastiske, og så er de rigtig nemme at bage, – hvis du selvfølgelig i forvejen ligger inde med en surdej.
Skorpen er sprød og lækker, og med en saftig sej midte er de her boller bare det bedste valg, hvad end det er til morgenbordet eller som tilbehør til en lækker suppe eller lignende.
Vi har bagt disse boller på dampprogram i ovnen, det tilfører en masse fugt under bagning og giver en sprødere skorpe og sejere midte. Så har man dampprogram i sin ovn kan det klart anbefales at bruge dette under bagning. Alternativt kan man stille en skål med vand i bunden af ovnen, det fungerer ligeså godt.

De bedste koldthævede surdejsboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 500 g
hvedemel
- 220 g
ølandshvede
- 5 1/2 dl
koldt vand
- 1 dl
- 7 g
gær
- 18 g
salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i koldt vand, og tilsæt surdej.
- Tilsæt hvedemel og rør dejen let sammen på maskine.
- Tilsæt salt, og rør dejen videre i 10-15 min. til den slipper skålen. Det er meget vigtigt at den slipper skålen og samler sig, - før er dejen ikke klar til at hæve.
- Dæk skålen med film og sæt den på køl i 18-24 timer.
- Tag dejen ud af skålen og lad den hvile på et spækbræt med lidt mel, ved stuetemperatur i min. 30 min.
- Del dejen i 2 og form dem til 2 lange pølser ved hjælp af en dej spartel.
- Del hvert stykke i 6-7 boller, drys med sesam og læg dem på en bageplade, - lad dem efterhæve i ca. 20 min.
- Bag boller i 15-18 min, (en plade ad gangen) i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn.
- Lad boller køle af på bagepladen.



Skal man først lave en surdej dagen inden, for at komme i dejen og så igen natten over ?
Du skriver ikke hvordan surdejen laves ?☺️
Hej Julie
Du skal blot trykke på linket hvor der står surdej/biga, – så kommer opskriften/fremgangsmåden frem 🙂
De bedste hilsner
Dianna