Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej

Koldhævede kerneboller

Lækre koldhævede kerne boller med gulerødder og 5 kornsblanding, – super lækre til morgenbordet, som mellemmåltid eller tilbehør til supper og salater.
De er super nemme at bage, og så smager de bare så dejligt.
De er bagt uden surdej, og derfor kan alle være med, – og resultatet er saftige og seje boller.
De kan fryses og varmes nemt op i ovnen i ca. 5 min. ved 200 grader, – sprøjt dem gerne med en smule vand inden.

Koldhævede kerneboller

By Dianna Brinch
Tid: Min. 12 timer

Lækre koldhævede kerneboller med gulerod.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 500-525 g hvedemel, manitoba eller tipo 00
  • 1 1/2 dl 5-kornsblanding
  • 200 g gulerødder
  • 12 g salt
  • Olie
  • 1 1/2 dl 5-kornsblanding til toppen

Fremgangsmåde

1

Riv gulerødderne groft og mas let overskydende væde ud af dem.

2

Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet gulerod og 5-kornsblandingen.

3

Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.

4

Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.

5

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.

6

Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.

7

Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg bollerne på et tæt lag 5-kornsblanding, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med kernesiden opad.

8

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

9

Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.

10

Lad dem køle af på plade eller rist.

Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*