Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej

Koldhævede kerneboller

Koldhævede kerneboller
Lækre koldhævede kerneboller med gulerod.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej

Lækre koldhævede kerne boller med gulerødder og 5 kornsblanding, – super lækre til morgenbordet, som mellemmåltid eller tilbehør til supper og salater.
De er super nemme at bage, og så smager de bare så dejligt.
De er bagt uden surdej, og derfor kan alle være med, – og resultatet er saftige og seje boller.
De kan fryses og varmes nemt op i ovnen i ca. 5 min. ved 200 grader, – sprøjt dem gerne med en smule vand inden.

Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej

Koldhævede kerneboller

Lækre koldhævede kerneboller med gulerod.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g

    hvedemel, manitoba eller tipo 00

  • 1 1/2 dl

    5-kornsblanding

  • 200 g

    gulerødder

  • 12 g

    salt

  • Olie

  • 1 1/2 dl

    5-kornsblanding til toppen

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne groft og mas let overskydende væde ud af dem.
  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet gulerod og 5-kornsblandingen.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg bollerne på et tæt lag 5-kornsblanding, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med kernesiden opad.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
  • Lad dem køle af på plade eller rist.
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej

Kommentarer

  1. Virkelig, virkelig super lækre morgenboller. Jeg bagte dem her til morgen på mit bagestål med damp i ovnen. De blev spist med Vesterhavsost og en god kop flat white til. Perfekt start på lørdag morgen.

    • Hej Lisa

      Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂

      Rigtig dejlig dag til dig 🙂

      Kh Dianna

  2. 5 stars
    Det er nu femte gang at jeg bager de lækre boller, og de bliver lige gode hver gang. Familien er så glade for at få hjemmebagt morgenbrød.
    Tak for opskriften

    • Hej Anette

      Åhhh hvor er det bare vildt dejligt at høre, – der er nu heller intet som hjemmebagt morgenbrød:)

      Tusind tak for din dejlig besked:)
      Rigtig dejlig dag:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse