Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej

Koldhævede kerneboller

Koldhævede kerneboller
Lækre koldhævede kerneboller med gulerod.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej

Lækre koldhævede kerne boller med gulerødder og 5 kornsblanding, – super lækre til morgenbordet, som mellemmåltid eller tilbehør til supper og salater.
De er super nemme at bage, og så smager de bare så dejligt.
De er bagt uden surdej, og derfor kan alle være med, – og resultatet er saftige og seje boller.
De kan fryses og varmes nemt op i ovnen i ca. 5 min. ved 200 grader, – sprøjt dem gerne med en smule vand inden.

Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej

Koldhævede kerneboller

Lækre koldhævede kerneboller med gulerod.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
4.64 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g

    hvedemel, manitoba eller tipo 00

  • 1 1/2 dl

    5-kornsblanding

  • 200 g

    gulerødder

  • 12 g

    salt

  • Olie

  • 1 1/2 dl

    5-kornsblanding til toppen

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne groft og mas let overskydende væde ud af dem.
  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet gulerod og 5-kornsblandingen.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.
    *Hænger dejen lidt i, i bunden, er de helt fint, - den skal blot slippe kanterne.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
    *Gæren aktiveres bedre ved lige at lade den stå på køkkenbordet inden den komemr på køl, - men du kan også springe dette trin over hvis det passer bedst tidsmæssigt.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt varme imens ovnen varmer op.
    *Brug gerne bagestål når du bager disse boller, - det giver et virkelig lækkert resultat - bageståelt skal varmed med op i ovnen. Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg bollerne på et tæt lag 5-kornsblanding, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med kernesiden opad.
    *Bager du på bagestål lægges bollerne på et stykke bagepapir, der derefter sættes i ovnen.
    *Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det - dette er dog ikke et must.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
    *Har du dampprogram kan du med fordel bruge det, - bag dem stadig ved 230 grader. Alternativt kan du sætte en lille skål i bunden af ovnen med lidt vand i - det giver samme effekt.
  • Lad dem køle af på plade eller rist.
    Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, - eller frys dem der måtte være tilbage.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, - så er de som nybagte igen.
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller - Opskrift på kerneboller uden surdej
Koldhævede kerneboller – Opskrift på kerneboller uden surdej

Kommentarer

  1. Virkelig, virkelig super lækre morgenboller. Jeg bagte dem her til morgen på mit bagestål med damp i ovnen. De blev spist med Vesterhavsost og en god kop flat white til. Perfekt start på lørdag morgen.

    • Hej Lisa

      Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂

      Rigtig dejlig dag til dig 🙂

      Kh Dianna

  2. Anette

    5 stars
    Det er nu femte gang at jeg bager de lækre boller, og de bliver lige gode hver gang. Familien er så glade for at få hjemmebagt morgenbrød.
    Tak for opskriften

    • Hej Anette

      Åhhh hvor er det bare vildt dejligt at høre, – der er nu heller intet som hjemmebagt morgenbrød:)

      Tusind tak for din dejlig besked:)
      Rigtig dejlig dag:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Henriette

    Hej☀️
    Når der står, at dejen skal samle sig og slippe, betyder det så, at hele dejen skal samle sig på dejkrogen også i bunden af skålen? Jeg er i gang med at lave dejen nu. Og den har æltet i den 15 min, men bunden sidder stadig ved bunden af røreskålen. Og er bange for om jeg ender med at overælte dejen.

    • Hej Henriette
      Den skal bare “samle sig”, den må godt hænge ved i bunden, men den skal ligesom slippe kanterne så de er forholdsvis rene:)

      Kh Dianna

  4. Koger du ikke 5 kornsblandingen først. Synes tit de bliver for hårde.

    • Hej Dorte

      Det gør jeg faktisk ikke, men dermed ikke sagt at du sagtens kan gøre det 🙂
      Kernerne i bollerne når at få masser af fugt under koldhævningen, – mens dem ovenpå har mere “knas”. Så du kan sagtens koge med et par minutter først hvis du bedre kan lide det 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse