Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Sauce blanquette

Sauce blanquette
En klassisk fransk sauce der passer perfekt til fisk og lyst kød, - lavet på æg, smør og bouillon.
Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Lækker fransk sauce lavet på masser af smør, æg og bouillon, – den går perfekt sammen med fisk og lyst kød.
Sauce blanquette – jeg tror mange har hørt navnet før og sikkert også smagt den, – men måske har man ikke haft modet til at kaste sig ud i den?! Det skal vi lige have lavet op på, – for denne franske klassiker er simpelthen SÅ nem at lave, og du kan endda lave den på forhånd og varme den langsomt op inden servering 🙂
Af bouillon bruger jeg fiske bouillon til fiske retter, – og serverer jeg min sauce blanquette til f.eks. kylling, så bruger jeg kyllinge- eller grøntsagsbouillon.

Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Sauce blanquette

En klassisk fransk sauce der passer perfekt til fisk og lyst kød, – lavet på æg, smør og bouillon.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 20 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 dl bouillon
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg
  • 2 spsk creme fraiche, helst 38%
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen ved – sluk for blusset. Blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
  • Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i et cylinder med en stabblender.
  • Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes. Fortsæt tilset hele er brugt.
  • Smag saucen til med citron, salt og friskkværnet peber.
  • Saucen er nu klar til servering.
    Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den.
Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette
Sauce blanquette – Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Kommentarer

  1. Hejsa

    Tusind tak for at pointere min slåfejl på denne opskrift – jeg er kun et menneske.
    Fremover kan du jo selv lige bruge lidt tid på, at tænke over, hvordan du henvender dig til folk…

    Dbh Dianna

  2. Hej. Det lyder dejligt nemt Skal bouillonen være varm når den hældes i det smeltede smør eller skal jeg bare sørge for, at blandingen er 60 grader inden det hældes i æggeblandingen?
    Glæder mig til at prøve

    • Hej Helle

      Den må godt være varm ja, bare blandingen køles til 60 grader – som du skriver 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kærlig hilsen
      Dianna

  3. E. Tuck

    5 stars
    Har nu lavet din opskrift mange gange med forskellige bouillon. Den skal helt sikkert varmes op igen for at få den rette konsistens. Nemt og meget velsmagende

  4. Anonym

    5 stars
    Den var meget nem at tilberede og smagte fantastisk

  5. Hej Diana
    Jeg synes også den er helt fantastisk.
    Jeg skal i morgen have nogle veninder til frokost og vil lave denne super gode sauce, men jeg vil gerne lave den inden de kommer og så varme den op. Jeg synes dog den bliver lidt tyk når den varnes op, så vil spørge hvordan jeg kan gør den lidt mere tynd efter opvarmningen ?
    Bh
    Gitte

    • Hej Gitte

      Hvor dejligt at høre – tak 🙂
      Hvis du synes den bliver for tyk ved opvarmning, så prøv at tilsætte lidt lun bouillon, til du opnår den ønskede konsistens 🙂

      Kh Dianna

4.75 from 20 votes (18 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)