Lækker fransk sauce lavet på masser af smør, æg og bouillon, – den går perfekt sammen med fisk og lyst kød.
Sauce blanquette – jeg tror mange har hørt navnet før og sikkert også smagt den, – men måske har man ikke haft modet til at kaste sig ud i den?! Det skal vi lige have lavet op på, – for denne franske klassiker er simpelthen SÅ nem at lave, og du kan endda lave den på forhånd og varme den langsomt op inden servering 🙂
Af bouillon bruger jeg fiske bouillon til fiske retter, – og serverer jeg min sauce blanquette til f.eks. kylling, så bruger jeg kyllinge- eller grøntsagsbouillon.

Sauce blanquette
Ingredienser
- 200 g smør
- 2 dl bouillon
- 2 æggeblommer
- 1 æg
- 2 spsk creme fraiche, helst 38%
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen herover – sluk for blusset. Smør/bouillon blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
- Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i en høj cylinder med en stavblender.
- Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes – til hele blandingen er brugt.
- Smag saucen til med citron, salt og peber.
- Saucen er nu klar til servering. Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, ås vær hele tiden over den.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

