Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Sauce blanquette

Sauce blanquette
En klassisk fransk sauce der passer perfekt til fisk og lyst kød, - lavet på æg, smør og bouillon.
Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Lækker fransk sauce lavet på masser af smør, æg og bouillon, – den går perfekt sammen med fisk og lyst kød.
Sauce blanquette – jeg tror mange har hørt navnet før og sikkert også smagt den, – men måske har man ikke haft modet til at kaste sig ud i den?! Det skal vi lige have lavet op på, – for denne franske klassiker er simpelthen SÅ nem at lave, og du kan endda lave den på forhånd og varme den langsomt op inden servering 🙂
Af bouillon bruger jeg fiske bouillon til fiske retter, – og serverer jeg min sauce blanquette til f.eks. kylling, så bruger jeg kyllinge- eller grøntsagsbouillon.

Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Sauce blanquette

En klassisk fransk sauce der passer perfekt til fisk og lyst kød, – lavet på æg, smør og bouillon.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 dl bouillon
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg
  • 2 spsk creme fraiche, helst 38%
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen ved – sluk for blusset. Blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
  • Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i et cylinder med en stabblender.
  • Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes. Fortsæt tilset hele er brugt.
  • Smag saucen til med citron, salt og friskkværnet peber.
  • Saucen er nu klar til servering.
    Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den.
Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette
Sauce blanquette – Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Kommentarer

  1. Hej. Det lyder dejligt nemt Skal bouillonen være varm når den hældes i det smeltede smør eller skal jeg bare sørge for, at blandingen er 60 grader inden det hældes i æggeblandingen?
    Glæder mig til at prøve

    • Hej Helle

      Den må godt være varm ja, bare blandingen køles til 60 grader – som du skriver 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kærlig hilsen
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)