Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Sauce blanquette

Lækker fransk sauce lavet på masser af smør, æg og bouillon, – den går perfekt sammen med fisk og lyst kød.
Sauce blanquette – jeg tror mange har hørt navnet før og sikkert også smagt den, – men måske har man ikke haft modet til at kaste sig ud i den?! Det skal vi lige have lavet op på, – for denne franske klassiker er simpelthen SÅ nem at lave, og du kan endda lave den på forhånd og varme den langsomt op inden servering 🙂
Af bouillon bruger jeg fiske bouillon til fiske retter, – og serverer jeg min sauce blanquette til f.eks. kylling, så bruger jeg kyllinge- eller grøntsagsbouillon.

Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Sauce blanquette

En klassisk fransk sauce der passer perfekt til fisk og lyst kød, – lavet på æg, smør og bouillon.
5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 dl bouillon
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg
  • 2 spsk creme fraiche, helst 38%
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen herover – sluk for blusset. Smør/bouillon blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
  • Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i en høj cylinder med en stavblender.
  • Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes – til hele blandingen er brugt.
  • Smag saucen til med citron, salt og peber.
  • Saucen er nu klar til servering.
    Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, ås vær hele tiden over den.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Sauce blanquette - Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette
Sauce blanquette – Opskrift på klassisk fransk sauce blanquette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse