Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej

Koldhævede græskarkernestykker med gulerod

Hvad synes du?


Lækre koldhævede græskarkerneboller, uden surdej, med gulerødder, – super nemme at bage og virkelig lækre seje og saftige. Disse græskarkernestykker gør sig perfekt itl morgenbordet, som mellemmåltid eller til en sandwich.
Græskarkernebollerne kan med fordel opvarmes i ca. 5 min. ved 200 grader, – så er de som friskbagte.
Ligeledes kan de fryses, så hvis der skulle være nogle til overs er det bare i en pose og på frost med dem.

Koldhævede græskarkernestykker

Lækre koldhævede græskarkernestykker med gulerod, - bagt uden surdej.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 525 g hvedemel, manitoba eller tipo 00
  • 1 1/2 dl græskarkerner
  • 200 g gulerødder
  • 12 g salt
  • Evt. lidt olie
  • 1 1/2 dl græskarkerner til toppen

Fremgangsmåde

1

Riv gulerødderne groft og mas let overskydende saft ud.

2

Groft hak græskarkernerne eler giv dem en hurtig tur i en minihakker.

3

Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet gulerod og græskarkerner.

4

Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.

5

Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.

6

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.

7

Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.

8

Fint hak eller blend græskarkernerne til toppen og læg dem i en dyb tallerken.

9

Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg bollerne på et tæt lag finthakkede græskarkerner, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med græskarkernesiden opad

10

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

11

Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.

12

Lad dem køle af på plade eller rist.

Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod – Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod – Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod – Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod – Opskrift uden surdej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*