Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej

Koldhævede græskarkernestykker med gulerod

Koldhævede græskarkernestykker
Lækre koldhævede græskarkernestykker med gulerod, - bagt uden surdej.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej

Lækre koldhævede græskarkerneboller, uden surdej, med gulerødder, – super nemme at bage og virkelig lækre seje og saftige. Disse græskarkernestykker gør sig perfekt itl morgenbordet, som mellemmåltid eller til en sandwich.
Græskarkernebollerne kan med fordel opvarmes i ca. 5 min. ved 200 grader, – så er de som friskbagte.
Ligeledes kan de fryses, så hvis der skulle være nogle til overs er det bare i en pose og på frost med dem.

Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej

Koldhævede græskarkernestykker

Lækre koldhævede græskarkernestykker med gulerod, - bagt uden surdej.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.34 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g

    hvedemel, manitoba eller tipo 00

  • 1 1/2 dl

    græskarkerner

  • 200 g

    gulerødder

  • 12 g

    salt

  • Evt. lidt olie

  • 1 1/2 dl

    græskarkerner til toppen

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne groft og mas let overskydende saft ud.
  • Groft hak græskarkernerne eller giv dem en hurtig tur i en minihakker.
  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet gulerod og græskarkerner.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.
    *Hænger dejen lidt i, i bunden, er de helt fint, - den skal blot slippe kanterne.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
    *Gæren aktiveres bedre ved lige at lade den stå på køkkenbordet inden den komemr på køl, - men du kan også springe dette trin over hvis det passer bedst tidsmæssigt.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt varme imens ovnen varmer op.
    *Brug gerne bagestål når du bager disse boller, - det giver et virkelig lækkert resultat - bageståelt skal varmed med op i ovnen. Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Fint hak eller blend græskarkernerne til toppen og læg dem i en dyb tallerken.
  • Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg bollerne på et tæt lag finthakkede græskarkerner, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med græskarkernesiden opad.
    *Bager du på bagestål lægges bollerne på et stykke bagepapir, der derefter sættes i ovnen.
    *Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det - dette er dog ikke et must.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
    *Har du dampprogram kan du med fordel bruge det, - bag dem stadig ved 230 grader. Alternativt kan du sætte en lille skål i bunden af ovnen med lidt vand i - det giver samme effekt.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres.
    Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, - eller frys dem der måtte være tilbage.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, - så er de som nybagte igen.
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod – Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod – Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod – Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej
Koldhævede græskarboller med gulerod – Opskrift uden surdej

Kommentarer

  1. Anonym

    Kan man undgå at koldhæve bollerne, men derimod tilføje mere gær og lad dem hæve lunt istedet. I så fald hvor meget gær og hvor lang hævetid?

    • Hejsa

      Ja det kan du sagtens 🙂

      I så fald ville jeg tilsætte 25 g gær, og lade dem hæve et lunt sted i 1 1/2 time ca.

      Dbh Dianna

  2. Louise

    Skal gæren fordobles til 24g, hvis man skal lave dobbeltportion? 🙂

    • Hej Louise

      Lige præcis med koldhævet brød vil jeg ikke fordoble gæren, – men bager du dobbelt portion så brug bare en smule ekstra, 15 g ca.
      Du kan altid lade dejen stå ude lidt længere efter en nat på køl, hvis du synes den mangler at hæve. Men tror 15 g er rigeligt:)

      Dbh Dianna

  3. Christinna

    5 stars
    Hvis vi gerne vil lave en masse af disse boller og komme i fryseren så vi blot skal tage op og bage dem, hvordan gør vi så det?

    • Hej Christinna

      Det kan I sagtens gøre:)
      Jeg plejer at tage dem op et par timer eller dagen før de skal bruges, og så varmer jeg dem i ovnen i ca. 5-6 minutter(optøede) ved 200 grader almindelig ovn:)
      Sprøjt den evt med vand på overfladen, så bliver de lækre sprøde udenpå:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)