Lækre koldhævede græskarkerneboller, uden surdej, med gulerødder, – super nemme at bage og virkelig lækre seje og saftige. Disse græskarkernestykker gør sig perfekt itl morgenbordet, som mellemmåltid eller til en sandwich.
Græskarkernebollerne kan med fordel opvarmes i ca. 5 min. ved 200 grader, – så er de som friskbagte.
Ligeledes kan de fryses, så hvis der skulle være nogle til overs er det bare i en pose og på frost med dem.
Koldhævede græskarkernestykker
Lækre koldhævede græskarkernestykker med gulerod, - bagt uden surdej. Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
Ingredienser
- 12 g gær
- 4 dl koldt vand
- 525 g hvedemel, manitoba eller tipo 00
- 1 1/2 dl græskarkerner
- 200 g gulerødder
- 12 g salt
- Evt. lidt olie
- 1 1/2 dl græskarkerner til toppen
Fremgangsmåde
Riv gulerødderne groft og mas let overskydende saft ud.
Groft hak græskarkernerne eler giv dem en hurtig tur i en minihakker.
Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet gulerod og græskarkerner.
Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.
Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
Fint hak eller blend græskarkernerne til toppen og læg dem i en dyb tallerken.
Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg bollerne på et tæt lag finthakkede græskarkerner, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med græskarkernesiden opad
Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
Lad dem køle af på plade eller rist.



