Koldhævede flutes med surdej
Opskrift på lækre koldhævede surdejs flutes.Denne portion giver 3 lækre flutes.

Lækre sprøde koldhævede flutes med masser af smag fra den lækre surdej. Disse flutes er super nemme at lave når først man har sin surdej, og så smager de virkelig fantastisk, – saftige indeni og lækre sprøde udenpå.
Jes kommer fra Fanø, og hans barndomsven har stiftet Fanø Salt, – derfor det lille tvist med Fanø salt 😉 Alt andet salt kan selvfølgelig også bruges.
De kan sagtens fryses, – tø dem op og sprøjt dem med lidt vand, inden du luner dem i ovnen.

Koldhævede flutes med surdej
Opskrift på lækre koldhævede surdejs flutes.Denne portion giver 3 lækre flutes.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalstk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.
- Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
- Hæld godt med olie i en bøtte, læg dejen heri og luk den til, og lad den hæve på køl natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
- Del dejen i 3 lige store stykker, ca. 375 g pr. stk, og form dem til lange flutes, – det gøres lettest ved hjælp af en dej skraber. Alternativt kan de rulles med hænderne, pas på ikke at mase luften ud.
- Placer dem på en bagepladet beklædt med bagepapir, eller gerne i en fluteform, og lad dem hvile i 30 min.
- Bag dem i ca. 20 min. ved 220 grader, alm. ovn (gerne damp), – kernetemperaturen skal være på 98 grader.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 678 kcal
Protein (g) : 20g
Fedt (g) : 2g
Kulhydrat (g) : 141 g
Mættede fedtsyrer : 0.3 g
Sukkerarter : 0.5 g
Salt : 1305 mg

Hej
Hvorfor bruger du en Biga surdej og ikke en “almindelig” surdej…?
Hej Per
Rent faktisk har jeg aldrig været den store surdejs bager, – det har altid været min mand der stod for det og det var med Biga – så den fortsatte jeg med:)
Jeg er vild med smagen den tilfører, og det at man samtidig bruger lidt gær, ja så er man bare sikker på et flot resultat hver gang 🙂
Men har planer om at kaste mig ud i en rigtig surdej en dag:)
De bedste hilsner
Dianna
Go for rigtig surdej. Det er udfordrende og sjovt. Virkelig hårdværksbager 🙂
Jeg må simpelthen prøve det 🙂
Har lige/eller er ved at bage dine surdejs flutes og undre mig over så blød dejen er
Det er jo næsten tale om en hydrering på 100 % er det korrekt at der kun skal bruges 550 gram mel
Hej Brian
Det skulle være så fint, også selvom dejen er til den bløde side – så bliver dine flutes bare endnu mere saftige og ikke tørre.
Håber de lykkedes 🙂
Spænd dejen godt op med lidt mel og en dejskraber 🙂
Dbh Dianna
Kh Dianna