Koldhævede flutes - Opskrift på koldhævede flutes med surdej

Koldhævede flutes med surdej og Fanø salt

Koldhævede flutes med surdej
Opskrift på lækre koldhævede surdejs flutes.
Denne portion giver 3 lækre flutes.
Koldhævede flutes - Opskrift på koldhævede flutes med surdej

Lækre sprøde koldhævede flutes med masser af smag fra den lækre surdej. Disse flutes er super nemme at lave når først man har sin surdej, og så smager de virkelig fantastisk, – saftige indeni og lækre sprøde udenpå.
Jes kommer fra Fanø, og hans barndomsven har stiftet Fanø Salt, – derfor det lille tvist med Fanø salt 😉 Alt andet salt kan selvfølgelig også bruges.
De kan sagtens fryses, – tø dem op og sprøjt dem med lidt vand, inden du luner dem i ovnen.

Koldhævede flutes - Opskrift på koldhævede flutes med surdej

Koldhævede flutes med surdej

Opskrift på lækre koldhævede surdejs flutes.
Denne portion giver 3 lækre flutes.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.80 fra 5 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Nøgleord: Brød, Flute, Koldhævet
Samlet tid: 12 timer
Ændre antal3 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 10 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 2 dl

    tynd surdej, biga

  • 550 g

    hvedemel

  • 10 g

    salt

  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.
  • Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
  • Hæld godt med olie i en bøtte, læg dejen heri og luk den til, og lad den hæve på køl natten over.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Del dejen i 3 lige store stykker, ca. 375 g pr. stk, og form dem til lange flutes, – det gøres lettest ved hjælp af en dej skraber. Alternativt kan de rulles med hænderne, pas på ikke at mase luften ud.
  • Placer dem på en bagepladet beklædt med bagepapir, eller gerne i en fluteform, og lad dem hvile i 30 min.
  • Bag dem i ca. 20 min. ved 220 grader, alm. ovn (gerne damp), – kernetemperaturen skal være på 98 grader.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 678 kcal
Protein (g) : 20g
Fedt (g) : 2g
Kulhydrat (g) : 141 g
Mættede fedtsyrer : 0.3 g
Sukkerarter : 0.5 g
Salt : 1305 mg

Koldhævede flutes - Opskrift på koldhævede flutes med surdej
Koldhævede flutes, perfekt til en frisk rejecocktail, sommergrill og salater.

Kommentarer

  1. Per Viggo Larsen

    Hej

    Hvorfor bruger du en Biga surdej og ikke en “almindelig” surdej…?

    • Hej Per

      Rent faktisk har jeg aldrig været den store surdejs bager, – det har altid været min mand der stod for det og det var med Biga – så den fortsatte jeg med:)
      Jeg er vild med smagen den tilfører, og det at man samtidig bruger lidt gær, ja så er man bare sikker på et flot resultat hver gang 🙂
      Men har planer om at kaste mig ud i en rigtig surdej en dag:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Brian Poulsen

    Har lige/eller er ved at bage dine surdejs flutes og undre mig over så blød dejen er
    Det er jo næsten tale om en hydrering på 100 % er det korrekt at der kun skal bruges 550 gram mel

    • Hej Brian

      Det skulle være så fint, også selvom dejen er til den bløde side – så bliver dine flutes bare endnu mere saftige og ikke tørre.
      Håber de lykkedes 🙂

      Spænd dejen godt op med lidt mel og en dejskraber 🙂

      Dbh Dianna

      Kh Dianna

Skriv et svar til Brian Poulsen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)