Lækre sprøde koldhævede flutes med masser af smag fra den lækre surdej. Disse flutes er super nemme at lave når først man har sin surdej, og så smager de virkelig fantastisk, – saftige indeni og lækre sprøde udenpå.
Jes kommer fra Fanø, og hans barndomsven har stiftet Fanø Salt, – derfor det lille tvist med Fanø salt 😉 Alt andet salt kan selvfølgelig også bruges.
De kan sagtens fryses, – tø dem op og sprøjt dem med lidt vand, inden du luner dem i ovnen.
Koldhævede flutes med surdej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.
- Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
- Hæld godt med olie i en bøtte, læg dejen heri og luk den til, og lad den hæve på køl natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
- Del dejen i 3 lige store stykker, ca. 375 g pr. stk, og form dem til lange flutes, - det gøres lettest ved hjælp af en dej skraber. Alternativt kan de rulles med hænderne, pas på ikke at mase luften ud.
- Placer dem på en bagepladet beklædt med bagepapir, eller gerne i en fluteform, og lad dem hvile i 30 min.
- Bag dem i ca. 20 min. ved 220 grader, alm. ovn (gerne damp), - kernetemperaturen skal være på 98 grader.
Hej
Hvorfor bruger du en Biga surdej og ikke en “almindelig” surdej…?
Hej Per
Rent faktisk har jeg aldrig været den store surdejs bager, – det har altid været min mand der stod for det og det var med Biga – så den fortsatte jeg med:)
Jeg er vild med smagen den tilfører, og det at man samtidig bruger lidt gær, ja så er man bare sikker på et flot resultat hver gang 🙂
Men har planer om at kaste mig ud i en rigtig surdej en dag:)
De bedste hilsner
Dianna
Go for rigtig surdej. Det er udfordrende og sjovt. Virkelig hårdværksbager 🙂
Jeg må simpelthen prøve det 🙂