
Klassisk opskrift på kogt torsk med sennepssovs.
En god klassiker fra det gamle danske køkken, og en ret, der desværre (tror jeg), sjældent står på bordet hjemmet i de danske hjem.
Det er drøn nemt at lave kogt torsk, og hele herligheden kan faktisk stå på bordet på under 30 minutter.
Jeg bruger torske stykker, – altså stykker af en hel torsk med skind og ben.
De skal ned i en kogende lage, og så skal de ellers bare trække i 10 minutter, – så har du det lækreste saftige stykke torsk.
Server den med kogte kartofler, lidt grønt og den lækreste cremede sennepssauce, – det smager så dejligt.
Opskrift på nytårstorsk
Før i tiden var torsk et fast indslag på mange nytårsborde. Hvor mange der stadig serverer nytårstorsk ved jeg ikke, – men en fin anretning med et lille stykke torsk og sennepssauce, synes jeg er en super fint ret at sætte på nytårsborde.
Her kan du gør som her, – eller du kan dampe, pochere eller stege et stykke torskefilet, for at gøre retten mere raffineret 😉
Torsk smager bare hamrende godt.

Kogt torsk med sennepssauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kogt torsk
- 1 kg torskestykker (med ben og skind)
- 2 l vand
- 1/2 dl eddike
- 1 laurbærblad
- 2 spsk salt
- 10 peberkorn
Sauce
- 40 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl fiskebouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 – 1 1/2 spsk grov sennep (jeg bruger whole grain)
- Salt og peber
Til servering
- Kogte kartofler
- Evt. asparges broccoli
- Evt. finthakket persille
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
Kogt torsk
- Skyl og rens torske stykkerne fri for urenheder, og klip finnerne af.
- Bring vandet i kog i en gryde tilsæt salt, peberkorn, laurbærblad og eddike.
- Når vandet koger, lægges torske stykkerne i, og vandet bringes i kog igen.Så snart vandet koger igen, slukkes for blusset, og låget lægges på.
- Lad fisken trække i vandet i ca. 10 minutter, og tag det derefter forsigtigt op med en hulske.Torsken er super mør og falder fra hinanden, – så gør det forsigtigt.
- Når maden er klar til servering, fjernes skindet fra torsken, og kødet pilles forsigtigt fra.
Sennepssauce
- Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Lad det bruse med et minuts tid, – pisk grundigt så det ikke brænder på.
- Pisk bouillonen i lidt ad gange, og tilsæt derefter fløden. Kog saucen op, og lad den småkoge i 4-5 minutter, – pisk undervejs.*Jeg bruger lidt over 1/2 bouillonterning til denne portion.
- Tilsæt sennep og pisk den godt ind i saucen, og smag til med salt og peber.
Kogt torsk med sennepssauce
- Server den kogte torsk med kogte kartofler, dampet grønt og sennepssauce.
- Drys med persille og friskkværnet peber på toppen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Ikke bare dansk mat på sitt beste, også norsk mat på sitt beste.
Hejsa
Åhhh hvor dejligt at høre – tak 🙂
Kh Dianna