Nem og lækker appetizer med laksesalat. Hapser med laksesalat, – perfekt til nytår, studenterfesten eller bare en hyggestund med familie eller venner.
Sprøde knuste kartofler toppet med hjemmelavet laksesalat, – en skøn smagfuld forret eller snack til et glas champagne eller hvidvin.
Kartoflerne kan du med fordel koge dagen i forvejen, og laksesalaten kan du også lave dagen i før. Så er det kun at knuse og bage kartoflerne, og toppe med laksesalat og lidt grønt.
Nytårs hapser – Nytårs snacks
De her hapsede er perfekte som velkomstsnack til nytårsaften, – eller en anden festlig lejlighed.
De smager så dejligt, og en sjov og anderledes måde at servere laksesalaten på.
Mangler du inspiration til nytårs snacks eller nytårs appetizers – så kan du finde flere ved at klikke her. Her finder du alt fra hapsede, til risottokugler, blinis med kaviar og meget andet.
Knuste kartofler med laksesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Knuste kartofler
- 20 små kartofler
- Olie
- Salt
Laksesalat
- 200 g røget laks
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 3 spsk dild, finthakket
- 2 purløg, finthakket
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- Salt og peber
Derudover
- Purløg til pynt
- Evt. rød syre
Sådan gør du
Laksesalat
- Hak laksen fint, og rør den sammen med de ørige ingredienser.
- Smag laksesalat til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.
Knuste kartofler
- Rens kartoflerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på.
- Kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 20 minutter, – eller til de er møre.De må ikke koge ud, så kan de ikke knuses, – men de skal være så møre at du kan stikke en gaffel i dem.*Du kan med fordel koge dem dagen før de skal serveres.
- Dræn dem for væde, og lade dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
- Vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie, og krydr med en smule salt.
- Læg kartoflerne på et stykke bagepapir med et godt mellemrum imellem dem, og knus dem så de blive godt flade.Brug evt. bunden af et glas eller lignende. Jo fladere de bliver, jo sprødere.
- Pensl toppen med en smule olie, eller giv dem lidt sprayfedt.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i ca. 40-45 minutter ved 200 grader, almindelig ovn.*Et lille fif til at få dem ekstra sprøde. Har du et bagestål, kan du med fordel lade det varme med op i ovnen, og lægger bagepapiret med kartoflerne ind på det varme bagestål, – det gør dem ekstra sprøde i bunden. Det gøres nemt med en pizzaspade.Alternativt kan du varmer bagepladen med op i ovnen, og lægge kartoflerne på bagepapiret herpå. Det gøres ligeledes nemt med en pizzaspade.
- Lad kartoflerne køle let eller helt af, inden de toppes med laksesalat.
Anretning
- Top de sprøde knuste kartofler med laksesalat, og drys med finthakket purløg og evt. rød syre.
Kan denne lille ret evt. bruges som en forret? til Nytårs aften ?
Tænker lidt på de kolde kartofler
De bedste hilsner
Hanne
Hej Hanne
Det kan den sagtens ja, – der vil jeg beregne 3 pr person:)
Kh Dianna
Kan man lave de knuste kartofler dagen i forvejen?
Hej Lisbeth
Det kan du sagtens, men de vil ikke beholde sprødheden:)
Kh Dianna
Kan man lave flere plader af gangen i en varluftsovn ?
Hej Vibeke
Det kan du sagtens:)
Sænk temperaturen med ca. 10-15 grader når det er varmluft:)
Kh Dianna
Hej. Synes det ser ud til at din røgede laks ikke er tynde skiver som man normalt køber. Det ligner små firkanter. Er jeg helt forkert på den?
Bruger du varmrøget eller koldrøget laks?
Hej Jonna
Her er der brugt koldrøget laks, men du kan sagtens bruge varmrøget, hvis du foretrækker det 🙂
Kh Dianna