Knuste kartofler med laksesalat

Knuste kartofler med laksesalat

Knuste kartofler med laksesalat
Opskrift på nem og lækker appetizer, - sprøde knuste kartofler med laksesalat.
Denne opskrifter giver til 20 knuste kartofler.
Beregn ca. 2 pr. person serveret som appetizer.
Knuste kartofler med laksesalat

Nem og lækker appetizer med laksesalat. Hapser med laksesalat, – perfekt til nytår, studenterfesten eller bare en hyggestund med familie eller venner.
Sprøde knuste kartofler toppet med hjemmelavet laksesalat, – en skøn smagfuld forret eller snack til et glas champagne eller hvidvin.
Kartoflerne kan du med fordel koge dagen i forvejen, og laksesalaten kan du også lave dagen i før. Så er det kun at knuse og bage kartoflerne, og toppe med laksesalat og lidt grønt.

Nytårs hapser – Nytårs snacks
De her hapsede er perfekte som velkomstsnack til nytårsaften, – eller en anden festlig lejlighed.
De smager så dejligt, og en sjov og anderledes måde at servere laksesalaten på.
Mangler du inspiration til nytårs snacks eller nytårs appetizers – så kan du finde flere ved at klikke her. Her finder du alt fra hapsede, til risottokugler, blinis med kaviar og meget andet.

Knuste kartofler med laksesalat

Knuste kartofler med laksesalat

Opskrift på nem og lækker appetizer, – sprøde knuste kartofler med laksesalat.
Denne opskrifter giver til 20 knuste kartofler.
Beregn ca. 2 pr. person serveret som appetizer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.86 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Forret, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Appatizer, Appetizer
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal10 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Knuste kartofler

  • 20 små kartofler
  • Olie
  • Salt

Laksesalat

  • 200 g røget laks
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1/2 lille rødløg, finthakket
  • 3 spsk dild, finthakket
  • 2 purløg, finthakket
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • Salt og peber

Derudover

  • Purløg til pynt
  • Evt. rød syre

Sådan gør du

Laksesalat

  • Hak laksen fint, og rør den sammen med de ørige ingredienser.
  • Smag laksesalat til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.

Knuste kartofler

  • Rens kartoflerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på.
  • Kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 20 minutter, – eller til de er møre.
    De må ikke koge ud, så kan de ikke knuses, – men de skal være så møre at du kan stikke en gaffel i dem.
    *Du kan med fordel koge dem dagen før de skal serveres.
  • Dræn dem for væde, og lade dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
  • Vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie, og krydr med en smule salt.
  • Læg kartoflerne på et stykke bagepapir med et godt mellemrum imellem dem, og knus dem så de blive godt flade.
    Brug evt. bunden af et glas eller lignende. Jo fladere de bliver, jo sprødere.
  • Pensl toppen med en smule olie, eller giv dem lidt sprayfedt.
  • Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i ca. 40-45 minutter ved 200 grader, almindelig ovn.
    *Et lille fif til at få dem ekstra sprøde. Har du et bagestål, kan du med fordel lade det varme med op i ovnen, og lægger bagepapiret med kartoflerne ind på det varme bagestål, – det gør dem ekstra sprøde i bunden. Det gøres nemt med en pizzaspade.
    Alternativt kan du varmer bagepladen med op i ovnen, og lægge kartoflerne på bagepapiret herpå. Det gøres ligeledes nemt med en pizzaspade.
  • Lad kartoflerne køle let eller helt af, inden de toppes med laksesalat.

Anretning

  • Top de sprøde knuste kartofler med laksesalat, og drys med finthakket purløg og evt. rød syre.

Kommentarer

  1. Hanne Bonnichsen Jensen

    Kan denne lille ret evt. bruges som en forret? til Nytårs aften ?
    Tænker lidt på de kolde kartofler
    De bedste hilsner
    Hanne

  2. Vibeke Kjærbye

    Kan man lave flere plader af gangen i en varluftsovn ?

  3. Marianne

    Hej. Synes det ser ud til at din røgede laks ikke er tynde skiver som man normalt køber. Det ligner små firkanter. Er jeg helt forkert på den?

  4. Jonna K

    Bruger du varmrøget eller koldrøget laks?

    • Hej Jonna

      Her er der brugt koldrøget laks, men du kan sagtens bruge varmrøget, hvis du foretrækker det 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)