Opskrift på nem og lækker appetizer, - sprøde knuste kartofler med laksesalat.Denne opskrifter giver til 20 knuste kartofler.Beregn ca. 2 pr. person serveret som appetizer.
Hak laksen fint, og rør den sammen med de ørige ingredienser.
Smag laksesalat til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.
Knuste kartofler
Rens kartoflerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på.
Kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 20 minutter, – eller til de er møre.De må ikke koge ud, så kan de ikke knuses, – men de skal være så møre at du kan stikke en gaffel i dem.*Du kan med fordel koge dem dagen før de skal serveres.
Dræn dem for væde, og lade dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
Vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie, og krydr med en smule salt.
Læg kartoflerne på et stykke bagepapir med et godt mellemrum imellem dem, og knus dem så de blive godt flade.Brug evt. bunden af et glas eller lignende. Jo fladere de bliver, jo sprødere.
Pensl toppen med en smule olie, eller giv dem lidt sprayfedt.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i ca. 40-45 minutter ved 200 grader, almindelig ovn.*Et lille fif til at få dem ekstra sprøde. Har du et bagestål, kan du med fordel lade det varme med op i ovnen, og lægger bagepapiret med kartoflerne ind på det varme bagestål, – det gør dem ekstra sprøde i bunden. Det gøres nemt med en pizzaspade.Alternativt kan du varmer bagepladen med op i ovnen, og lægge kartoflerne på bagepapiret herpå. Det gøres ligeledes nemt med en pizzaspade.
Lad kartoflerne køle let eller helt af, inden de toppes med laksesalat.
Anretning
Top de sprøde knuste kartofler med laksesalat, og drys med finthakket purløg og evt. rød syre.