
Lækkert sprødt knækbrød fyldt med frø og kerner der indeholder en masse gode kostfibre og sunde olier.
Det er så nemt at lave knækbrød, og smagen er bare så meget bedre end det du kan købe i butikkerne.
Det tager 2 min. at røre dejen sammen, rul ud og bag, – nemt og hurtigt. Jeg foretrækker at bage knækbrødet i almindelig ovn af 2 omgange, altså en plade ad gangen, men det kan man gøre som man vil.

Knækbrød med chia og birkes
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 dl
vand
- 1 dl
raps eller olivenolie
- 1 tsk
bagepulver
- 3 1/2 dl
hvedemel
- 2 tsk
salt, fint
- 1 1/2 dl
havregryn
- 1 dl
solsikkekerner
- 1 dl
lys sesamfrø
- 1 dl
chia frø
- 1 dl
hørfrø
- 1/2 dl
hampefrø
-
Lys og mørk birkes til toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt derefter vand og olie.
- Rør det sammen med en ske eller gaffel.
- Del dejen i to og rul hver del ud mellem 2 stykker bagepapir så det ca. fylder en bageplade hver, - ca. 3 mm tykt.
- Drys med lys og mørk birkes, og kør forsigtigt håndfladerne over så de bliver mast let ned i dejen.
- Placer bagepapiret med dejen på, på en bageplade og rids dejen i ønskede størrelser. Jeg bruger en pizzaskærer.
- Bag hver portion ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Lad dine knækbrød afkøle på en rist.
Jeg elsker de her knækbrød❤️
Hej Laila
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna