Klassisk kartoffelsalat - Klassisk kartoffelsalat opskrift

Klassisk kartoffelsalat

Klassisk kartoffelsalat
Opskrift på lækker klassisk kartoffelsalat, - perfekt tilbehør til grill og frikadeller.
Klassisk kartoffelsalat - Klassisk kartoffelsalat opskrift

Lækker klassisk kartoffelsalat smag til med bl.a. karry, dijon og masser af frisk purløg.
Klassisk kartoffelsalat kan serveres til sommerens grill, til en portion frikadelle eller lignende.
Kartoffelsalat forbindes oftest med sommer, og det er også fantastisk sommermad, men en god klassisk kartoffelsalat smager altså ligeså dejligt en kold vinterdag med pandestegte frikadeller eller på en skive rugbrød.
Når jeg laver kartoffelsalat koger jeg gerne kartoflerne med skræl, og piller dem efterfølgende når de er let afkølede, – på den måde synes jeg kartofler beholder meget mere smag og får en lækker super lækker konsistens der klæder en kartoffelsalat.

Klassisk kartoffelsalat - Klassisk kartoffelsalat opskrift

Klassisk kartoffelsalat

Opskrift på lækker klassisk kartoffelsalat, - perfekt tilbehør til grill og frikadeller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.70 fra 30 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Grill tilbehør, Kartoffelsalat, Salat med kartofler
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 900 g kartofler, jeg foretrækker små kartofler
  • 1 bdt purløg, finthakket
  • 3 dl creme fraiche - helst 18%
  • 1 dl god mayonnaise
  • 2 tsk

    dijon sennep

  • 1 tsk

    karry

  • 1 tsk

    sød paprika

  • 1/2 tsk

    løg pulver

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rens kartoflerne fri for urenheder. 
    *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og så pille dem efter kogning. Du kan også servere dem med skræl, eller skrælle dem efter kogning.
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.
  • Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5-6 min. under låg.
    Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. 
    *Når du tilbereder dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
  • Skyl kartoflerne i kold vand, – og pil dem, hvis de er kogt med skræl.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen, - creme fraiche, purløg, dijon og krydderier, - og smag til med salt og peber.
  • Skær kartoflerne ud i tern, og vend dem forsigtigt i dressingen.
    Smag til om den mangler mere salt eller peber.
  • Server med det samme eller stil på køl til den skal serveres.
Klassisk kartoffelsalat - Klassisk kartoffelsalat opskrift
Klassisk kartoffelsalat – Klassisk kartoffelsalat opskrift

Kommentarer

  1. Hejsa!
    Kan man lave denne kartoffelsalat idag – men først servere imorgen?
    Vh Rikke

  2. Magnus Hansen

    Hvor lang tid kan den holde?;)

    • Hej Magnus

      Hvis alle ingredienser er friske holder den sig fint i 3-4 dage på køl, – derefter synes jeg den bliver til den kedelige side 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)