Lækker klassisk kartoffelsalat smag til med bl.a. karry, dijon og masser af frisk purløg.
Klassisk kartoffelsalat kan serveres til sommerens grill, til en portion frikadelle eller lignende.
Kartoffelsalat forbindes oftest med sommer, og det er også fantastisk sommermad, men en god klassisk kartoffelsalat smager altså ligeså dejligt en kold vinterdag med pandestegte frikadeller eller på en skive rugbrød.
Når jeg laver kartoffelsalat koger jeg gerne kartoflerne med skræl, og piller dem efterfølgende når de er let afkølede, – på den måde synes jeg kartofler beholder meget mere smag og får en lækker super lækker konsistens der klæder en kartoffelsalat.
Klassisk kartoffelsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 900 g kartofler, jeg foretrækker små kartofler
- 1 bdt purløg, finthakket
- 3 dl creme fraiche - helst 18%
- 1 dl god mayonnaise
- 2 tsk
dijon sennep
- 1 tsk
karry
- 1 tsk
sød paprika
- 1/2 tsk
løg pulver
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens kartoflerne fri for urenheder. *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og så pille dem efter kogning. Du kan også servere dem med skræl, eller skrælle dem efter kogning.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.
- Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5-6 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. *Når du tilbereder dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
- Skyl kartoflerne i kold vand, – og pil dem, hvis de er kogt med skræl.
- Bland alle ingredienserne til dressingen, - creme fraiche, purløg, dijon og krydderier, - og smag til med salt og peber.
- Skær kartoflerne ud i tern, og vend dem forsigtigt i dressingen.Smag til om den mangler mere salt eller peber.
- Server med det samme eller stil på køl til den skal serveres.
Hejsa!
Kan man lave denne kartoffelsalat idag – men først servere imorgen?
Vh Rikke
Hej Rikke
Det kan du sagtens gøre ja:)
Kh Dianna
Hvor lang tid kan den holde?;)
Hej Magnus
Hvis alle ingredienser er friske holder den sig fint i 3-4 dage på køl, – derefter synes jeg den bliver til den kedelige side 🙂
Dbh Dianna
Mums den er god:-)
Super lækker med masser af smag. Jeg lavede den til 11 gæster og de kunne lide den. Laver en portion igen idag
Hej Dorte
Åhhh tak altså, det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Dianna