Opskrift på lækker klassisk kartoffelsalat, - perfekt tilbehør til grill og frikadeller.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Grill tilbehør, Kartoffelsalat, Salat med kartofler
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
900gkartofler, jeg foretrækker små kartofler
1bdtpurløg, finthakket
3dlcreme fraiche - helst 18%
1dlgod mayonnaise
2tsk
dijon sennep
1tsk
karry
1tsk
sød paprika
1/2tsk
løg pulver
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Rens kartoflerne fri for urenheder. *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og så pille dem efter kogning. Du kan også servere dem med skræl, eller skrælle dem efter kogning.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.
Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5-6 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. *Når du tilbereder dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
Skyl kartoflerne i kold vand, – og pil dem, hvis de er kogt med skræl.
Bland alle ingredienserne til dressingen, - creme fraiche, purløg, dijon og krydderier, - og smag til med salt og peber.
Skær kartoflerne ud i tern, og vend dem forsigtigt i dressingen.Smag til om den mangler mere salt eller peber.
Server med det samme eller stil på køl til den skal serveres.