Karamelsauce - Opskrift på saltkaramelsauce

Karamelsauce

Karamelsauce
Opskrift på hjemmelavet saltet karamelsauce.
Denen portion giver ca. 2 1/2 dl færdig karamelsauce.
Karamelsauce - Opskrift på saltkaramelsauce

Opskrift på nem og lækker saltet karamelsauce, – perfekt som topping på is, yoghurt, smoothie bowls og lignende.
Hjemmelavet karamelsauce er utrolig nemt at lave, og det smager bare så godt.
Karamelsaucen holder sig fint på køl i flere uger, – men den får sjældent lov at stå så længe herhjemme.
Ønsker du en karamelsauce uden salt kan du sagtes undlade dette.

Karamelsauce - Opskrift på saltkaramelsauce

Karamelsauce

Opskrift på hjemmelavet saltet karamelsauce.
Denen portion giver ca. 2 1/2 dl færdig karamelsauce.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.34 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Citron dessert, Salt karamel
Samlet tid: 25 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g

    sukker

  • 50 g

    smør

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Tag smør og fløde ud af køleskabet i god tid, - gerne 30 min. før så det får lidt temperatur.
  • Smelt sukkeret på en pande eller i en gryde, ved middelsvag varme.
    Du skal ikke røre i det før sukkeret er smeltet. Røres i det risikerer du det klumper.
  • Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret i, i små tern. Pisk det grundigt ind i sukkeret med et piskeris, til du har en ensartet karamelmasse.
    Lad det koge let igennem et par minutter ved. middel varme.
  • Tilsæt fløden, lidt ad gangen, og pisk grundigt til karamellen har en flot ensartet konsistens. Tilsæt også salt, og pisk det ligeledes godt ind i karamelsaucen.
    Fløden vil få karamellen til at boble godt op, - så vær forsigtig.
Karamelsauce - Opskrift på saltkaramelsauce
Karamelsauce – Opskrift på saltkaramelsauce

Kommentarer

  1. Laura Lyman

    Kan man skolde en glas og lave massere af karamelsaucen så man altid har?

    • Hej Laura

      Det kan du sagtens, – den holder sig super fint på køl 🙂
      Husk at den sætter sig, så tag den ud i god tid 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)