Opskrift på hjemmelavet saltet karamelsauce.Denen portion giver ca. 2 1/2 dl færdig karamelsauce.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Citron dessert, Salt karamel
Samlet tid 25 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
200g
sukker
50g
smør
2dl
piskefløde
1tsksalt
Sådan gør du
Tag smør og fløde ud af køleskabet i god tid, - gerne 30 min. før så det får lidt temperatur.
Smelt sukkeret på en pande eller i en gryde, ved middelsvag varme.Du skal ikke røre i det før sukkeret er smeltet. Røres i det risikerer du det klumper.
Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret i, i små tern. Pisk det grundigt ind i sukkeret med et piskeris, til du har en ensartet karamelmasse. Lad det koge let igennem et par minutter ved. middel varme.
Tilsæt fløden, lidt ad gangen, og pisk grundigt til karamellen har en flot ensartet konsistens. Tilsæt også salt, og pisk det ligeledes godt ind i karamelsaucen.Fløden vil få karamellen til at boble godt op, - så vær forsigtig.