
Lækker sprød pizzabund bagt med et godt lag mascarpone og tynde skiver kartoffel. Toppet med masser af frisk mikrogrønt, røget laks og cremet burrata, – og til sidst et lille pift friskpresset citronsaft.
Denne her pizza smager så frisk og lækkert, – en skøn frokost pizza, men også sublim som et aftenmåltid. Den er perfekt på alle tider af året, – men forestil dig lige en lun sommerdag/aften, denne her på bordet og et køligt glas hvidvin… Jeg er solgt 😉
Jeg har lavet opskriften til 2 personer, – for da pizzaerne indeholder nogle gode fede råvarer, vil man naturligt også føle sit mæt lidt hurtigere. Den er frisk, let og lækker trods fedmen, – så vurder selv om der skal laves en ekstra til den sultne familie 🙂

Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1/2 portion pizzadej – klik her (eller 2 pizzabunde)
- 200 g mascarpone
- 200 g røget laks, skåret i tynde skiver
- 1-2 burrata
- 2 kartofler
- 2 håndfulde ruccola
- 1 rødløg
- Blandede urter og mikrogrønt – brug det du foretrækker
- 1/2 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Del dejen i 2, og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Skyl og rens kartoflerne grundigt, og skær dem derefter i ultra tynde skiver.
- Fordel mascarponen på bundene og smør det godt ud, – ligesom hvis det var en tomatsauce.Er mascarponen meget fast, er det en god idé lige at røre den sammen først, så du ikke kommer til at mase bundene i stykker.
- Fordel skiver af kartofler oven på mascarponen, og krydr med salt og peber.
- Bag pizzaerne i ca. 12-15 min. ved 250 grader, og lad derefter bundene køle en smule af på et par riste. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
- Fordel en håndfuld ruccola på hver af pizzaerne og læg derefter skiver af laksen ovenpå og burrataen på midten.Åben gerne burrataen, og fordel lidt små stykker rundt på pizzaen.
- Drys med masser af frisk mikrogrønt og urter, læg løgringene på og krydr med rigeligt friskkværnet peber.
- Når pizzaerne er serveret, presses en smule frisk citronsaft ud over dem. Det giver en skøn syre til den fede fisk og ostene, – men smag selv til.




Hvor finder jeg opskriften på pizzadej?
Hej Mona
Åh for søren, havde glemt linket – det er der nu:)
Så du skal bare trykke der hvor der står pizzadej, – så kommer du til opskriften:)
Dbh Dianna