Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Opskrift på lækker sprød pizza bianco med mascarpone, kartofler, røget laks og burrata.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
1/2portionpizzadej - klik her (eller 2 pizzabunde)
200gmascarpone
200grøget laks, skåret i tynde skiver
1-2burrata
2kartofler
2håndfulderuccola
1rødløg
Blandede urter og mikrogrønt - brug det du foretrækker
1/2citron
Salt og peber
Sådan gør du
Del dejen i 2, og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Skyl og rens kartoflerne grundigt, og skær dem derefter i ultra tynde skiver.
Fordel mascarponen på bundene og smør det godt ud, - ligesom hvis det var en tomatsauce.Er mascarponen meget fast, er det en god idé lige at røre den sammen først, så du ikke kommer til at mase bundene i stykker.
Fordel skiver af kartofler oven på mascarponen, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne i ca. 12-15 min. ved 250 grader, og lad derefter bundene køle en smule af på et par riste. Hold øje, - ovne varmer forskelligt.
Fordel en håndfuld ruccola på hver af pizzaerne og læg derefter skiver af laksen ovenpå og burrataen på midten.Åben gerne burrataen, og fordel lidt små stykker rundt på pizzaen.
Drys med masser af frisk mikrogrønt og urter, læg løgringene på og krydr med rigeligt friskkværnet peber.
Når pizzaerne er serveret, presses en smule frisk citronsaft ud over dem. Det giver en skøn syre til den fede fisk og ostene, - men smag selv til.