Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata

Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata

Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Opskrift på lækker sprød pizza bianco med mascarpone, kartofler, røget laks og burrata.
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata

Lækker sprød pizzabund bagt med et godt lag mascarpone og tynde skiver kartoffel. Toppet med masser af frisk mikrogrønt, røget laks og cremet burrata, – og til sidst et lille pift friskpresset citronsaft.
Denne her pizza smager så frisk og lækkert, – en skøn frokost pizza, men også sublim som et aftenmåltid. Den er perfekt på alle tider af året, – men forestil dig lige en lun sommerdag/aften, denne her på bordet og et køligt glas hvidvin… Jeg er solgt 😉
Jeg har lavet opskriften til 2 personer, – for da pizzaerne indeholder nogle gode fede råvarer, vil man naturligt også føle sit mæt lidt hurtigere. Den er frisk, let og lækker trods fedmen, – så vurder selv om der skal laves en ekstra til den sultne familie 🙂

Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata

Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata

Opskrift på lækker sprød pizza bianco med mascarpone, kartofler, røget laks og burrata.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.82 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal2 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1/2 portion pizzadej – klik her (eller 2 pizzabunde)
  • 200 g mascarpone
  • 200 g røget laks, skåret i tynde skiver
  • 1-2 burrata
  • 2 kartofler
  • 2 håndfulde ruccola
  • 1 rødløg
  • Blandede urter og mikrogrønt – brug det du foretrækker
  • 1/2 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Del dejen i 2, og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Skyl og rens kartoflerne grundigt, og skær dem derefter i ultra tynde skiver.
  • Fordel mascarponen på bundene og smør det godt ud, – ligesom hvis det var en tomatsauce.
    Er mascarponen meget fast, er det en god idé lige at røre den sammen først, så du ikke kommer til at mase bundene i stykker.
  • Fordel skiver af kartofler oven på mascarponen, og krydr med salt og peber.
  • Bag pizzaerne i ca. 12-15 min. ved 250 grader, og lad derefter bundene køle en smule af på et par riste. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
  • Fordel en håndfuld ruccola på hver af pizzaerne og læg derefter skiver af laksen ovenpå og burrataen på midten.
    Åben gerne burrataen, og fordel lidt små stykker rundt på pizzaen.
  • Drys med masser af frisk mikrogrønt og urter, læg løgringene på og krydr med rigeligt friskkværnet peber.
  • Når pizzaerne er serveret, presses en smule frisk citronsaft ud over dem. Det giver en skøn syre til den fede fisk og ostene, – men smag selv til.
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata
Hvid pizza med røget laks, kartofler, urter og burrata

Kommentarer

  1. Hvor finder jeg opskriften på pizzadej?

    • Hej Mona

      Åh for søren, havde glemt linket – det er der nu:)
      Så du skal bare trykke der hvor der står pizzadej, – så kommer du til opskriften:)

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)