Hjemmelavet goma dressing - Japansk sesamdressing

Hjemmelavet goma dressing – Japansk sesamdressing

Hjemmelavet goma dressing - Japansk sesamdressing
Hjemmelavet goma dressing - Japansk sesamdressing
Opskrift på nem goma dressing, - cremet og mega lækker.
Samlet tid: 10 minutter
5 fra 8 stemmer

Hjemmelavet goma dressing, – cremet og simpelthen med den skønneste smag af ristet sesam.
Det tager absolut ingen tid at lave sin egen gomadressing, – og den smager virkelig meget bedre end dem man kan købe.
Denne er cremet og tyktflydende, – ønsker du den tyndere kan du sagtens tilsætte en smule vand til du har den rette konsistens, eller en smule ekstra sesam olie.
Du kan også smage den til med en smule lime hvis du ønsker mere syre. Jeg foretrækker den fed, salt og med en god sødme, – men den kan justeres alt efter hvad den skal serveres til. På en salat kan jeg f.eks. godt lide at give den en smule lime.
Vær også opmærksom på at den godt kan ”sætter sig” når den har været på køl, – det sker også fordi de knuste sesam suger væden. Der kan du røre den op med en smule vand.

Goma dressing passer til alverdens retter, – over salater, til friske forårsruller (find opskrifter her), til sushi og lignende.
Opbevar din goma dressing på køl i en lufttæt beholder, – den holder sig fint i 8-10 dage.

Hjemmelavet goma dressing - Japansk sesamdressing

Hjemmelavet goma dressing – Japansk sesamdressing

Opskrift på nem goma dressing, – cremet og mega lækker.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Japansk
Keyword: Dip, Dressing
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl sesam
  • 3/4 dl god mayonnaise – Hellmann eller lignende
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 1/2 spsk sesamolie
  • 1 1/2 spsk riseddike
  • 1 1/2 spsk soya

Sådan gør du

  • Rist dine sesam på en tør pande til de er gyldne og afgiver aroma.
  • Stød sesamfrøene godt i en morter. Nogle forbliver hele andre bliver til en fin mel, – det giver goma dressingen en virkelig lækker konsistens.
    *Du kan også smide dem i en minihakker hvis du foretrækker det, – eller du kan alternativt smide alle ingredienserne i en minihakker og blende din goma dressing til du har den ønskede konsistens.
  • Rør derefter de resterende ingredienser sammen med de knuste sesamfrø, til du har en lækker cremet goma dressing.
    *Start evt. med 1 spsk soya, og smag til om du ønsker den mere salt. Der er stor forskel på soya, nogle er meget salte end andre.
  • Opbevar din goma dressing i en lufttæt beholde spå køl i 8-10 dage.
    *Goma dressingen kan godt “sætte sig” når den har været på køl, – også fordi de knuste sesam suger væsken til sig. Rør den da op med en smule vand, eller juster konsistensen med lidt ekstra af de øvrige ingredienser.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Hjemmelavet goma dressing - Japansk sesamdressing
Hjemmelavet goma dressing – Japansk sesamdressing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse