Opskrift på nem goma dressing, - cremet og mega lækker.
Ret Tilbehør
Køkken Japansk
Nøgleord Dip, Dressing
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1dlsesam
3/4dlgod mayonnaise - Hellmann eller lignende
2spskrørsukker
1 1/2spsksesamolie
1 1/2spskriseddike
1 1/2spsksoya
Sådan gør du
Rist dine sesam på en tør pande til de er gyldne og afgiver aroma.
Stød sesamfrøene godt i en morter. Nogle forbliver hele, andre bliver til en fin mel, - det giver goma dressingen en virkelig lækker konsistens.*Du kan også smide dem i en minihakker hvis du foretrækker det, - eller du kan alternativt smide alle ingredienserne i en minihakker og blende din goma dressing til du har den ønskede konsistens.
Rør derefter de resterende ingredienser sammen med de knuste sesamfrø, til du har en lækker cremet goma dressing.*Start evt. med 1 spsk soya, og smag til om du ønsker den mere salt. Der er stor forskel på soya, nogle er meget salte end andre.
Opbevar din goma dressing i en lufttæt beholde spå køl i 8-10 dage.*Goma dressingen kan godt “sætte sig” når den har været på køl, - også fordi de knuste sesam suger væsken til sig. Rør den da op med en smule vand, eller juster konsistensen med lidt ekstra af de øvrige ingredienser.